« Späť

Sú dnešní mladí horší ako ich rodičia?

Časopis IN! na TV Lux v pořadu Doma je doma /téma: "Sú dnešní mladí horší ako ich rodičia?"/ Hosty Paľa Danka byli: Marie Stejskalová, šérfedaktorka časopisu IN! - dívčí svět; Hana Imlaufová, psycholožka a Alexander Gerič, odborník na komunikaci a kouzelník.

Seznamte se s psychikou dnešních mladých lidí a s časopisem IN!. Podívejte se na relaci v archivu TV Lux:   

http://www.tvlux.sk/archiv/play/5666/doma-je-doma-541

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Více informací o časopise a objednávka ukázkových čísel zdarma na webu www.in.cz
Odoslané 25.10.2013 9:35.
Nechcela by som tu filozofovať, ale moja odpoveď "starej tety" je jednoznačná: NIE! Nie sú horší. Sú hlučnejší, povedia na rovinu čo si myslia a človek vie, na čom je. Ak nechcú navštevovať náboženské obrady, je to preto, že v rodine boli k tomu vedení ako k povinnosti- alebo vidia, že vonkajšia zbožnosť nie je v súlade s tým, čo Ježiš učí- alebo sa cítia so svojim zmýšľaním osamelí. Mnohí by privítali, keby sa- aspoň na sv.omšiach vyhradených pre mladých- hovorilo v homílii to, čo páli ich, nad čím premýšľajú a s čo najpraktickejším záverom. Poučky ich nebavia.
Ak vám podržia dvere, pustia sadnúť, pomôžu niesť nákup,prevedú cez frekventovanú križovatku, podajú padnutú vec- je to spontánne, srdečné,aj keď majú napiercingované uši a výstrih po pupok. Celkom radi počujú slovká ďakujem a prosím, aj keď sa tvária, že si na to nepotrpia. Netreba sa pohoršiť, keď vám povedia "teta" v 40-ke a "babka" v 60-ke. Spomínam si, že taká som bola aj ja.
Neviem, aké je to inde- môžem hovoriť za svoje prostredie- 14 mladých v bytovke, 32 zo stretiek za účelom prípravy na birmovku a aspoň polovica neznámych mladých v meste, nákupných centrách, hromadnej doprave. Slovo "musíš" neznášajú, ale "neskúsil by si...." ,s tým sa dá uspieť.
Odoslané 25.10.2013 17:50.
Milá Mária, děkuju vám za výstižné a pěkné zamyšlení. Souhlasím s vámi, že v době dospívání si mladí lidé začínají vytvářet vlastní názory na víru, na náboženské obřady i zbožnost a často se cítí osamělí. (Každý týden to s nimi řeším v poradně na webu www.in.cz). Často jim na jejich otázky nedokážou dát odpověď rodiče (a nebo se jich dospívající ptát ani nechtějí), s knězem ve farnosti nemají takový vztah důvěry, aby se dokázali zeptat jeho, společenství mladých ve farnosti chybí a spolužáci se jim kvůli víře vysmívají,...

Právě proto vychází časopis IN! - dívčí svět (jako reakce na poptávku mladých děvčat, kterým chyběl někdo, s kým by si mohly popovídat o víře a hodnotách, které je zajímají). Za 9 let existence časopisu v ČR máme mnoho kladných reakcí - děvčata třeba psala i o tom, že je právě časopis udržel u křesťanské víry, když byly ve věku, kdy hledaly odpovědi na nejrůznější otázky a styděly se zeptat /nebo se neměly koho zeptat/. Že jim časopis nahrazoval starší kamarádku, se kterou mohly probrat cokoli, co je trápilo a zajímalo.

Nyní je možné časopis objednat i na Slovensko na webu http://info.in.cz/ Je také možné objednat si ukázkové číslo zdarma.

S přáním pokoje a radosti do celého víkendu

Petra
Odoslané 26.10.2013 15:19 ako reakcia na Mária-Irma Danieliszová.
Vaše "děkuju " je pro mne indice, že jste z Moravy. A z té severní- Jeseník
pocházím já, tak mne to trochu zahřálo u srdce. Časopis okoukám na webu
a bude-li se mi líbit , snad i objednáme.
Odoslané 26.10.2013 16:54.
Tak to je milé emoticon Já pocházím z Moravy východní, na Slovensko to mám přibližně 2 km.
Odoslané 29.10.2013 8:21 ako reakcia na Mária-Irma Danieliszová.
Takže Mosty u Jablunkova, Květná nebo Sudoměřice....Časopis je prima!
Odoslané 29.10.2013 13:31 ako reakcia na Petra Čížová.