« Späť

ZdravySex.sk

ZdravySex.sk

Dnes som konečne dokončil istú vec, ktorej som sa dlhšiu dobu vo voľnom čase venoval. Jedná sa o sexuálnu výchovu.

Je k dispozícii na stránke zdravysex.sk. Robieval som na nej cez leto počas letných prázdnin, posledné tri roky. Motivácií som mal viacero. Jednou z nich bolo, aby bola na slovenskom internete k dispozícii obšírna sexuálna výchova, ktorá by vysvetľovala túto tému z katolíckeho pohľadu, a ktorá by bola podaná dostatočne zrozumiteľne a aj komplexne. Za ten čas ma pred rokom predbehla pani Tutková s jej výbornou stránkou „Čo škola neučí“. Keďže som však strávil dosť času pri tvorbe tohto môjho textu, tak som sa napokon rozhodol, že to nejako doplním a dorazím do finálnej verzie. Výsledný produkt môžete vidieť na už spomínanej adrese zdravysex.sk. Veci, v ktorých som si nebol celkom istý som s pár kompetentnými ľuďmi prekonzultoval. Rád by som neskôr urobil aj úplne jednoduchú krátku verziu pre mladých teenagerov, ktorým sa nechce priveľa čítať (i keď ideálne by dnes bolo nejaké video – môžete sa hlásiť, možno bude kasting :-)).

Budem vďačný za akékoľvek vyjadrenia, aj kritické. Ak sa Vám stránka bude pozdávať a ste Facebook pozitívni, budem rád, ak kliknete na tlačidlo „Páči sa mi to“, ktoré je zhruba v pravej dolnej časti stránky. Prípadne môžete kliknúť aj na Google tlačidlo +1.

Fungovanie tejto stránky, keďže nie je zadarmo, môžete podporiť aj symbolickým zakúpením DVD „Chceš si užiť zdravý sex?“, na ktorom je v podobe webstránky s obrázkami k dispozícii skrátená verzia sexuálnej výchovy (je k nahliadnutiu a stiahnutiu aj na zdravysex.sk vo formáte PDF). Toto DVD možno použiť napr. ako darček pre mladých, ak nejakých poznáte, ktorým by ste mali záujem ho podarovať a spropagovať tak alternatívny pohľad na sexualitu v porovnaní s tým čím je dnes mládež masírovaná najmä zo strany väčšinovej spoločnosti a médií.
Výrobná cena DVD je cca 1.55, čo dáte navyše, ak by ste mali oň záujem, je na vás.
DVD je možné objednať napísaním mailu na adresu: zdravysex@zdravysex.sk Uveďte prosím v emaile meno a adresu kam DVD poslať, najmä ak nie ste zo Žiliny. Poplatok môžete poslať na č. ú. 302825286/0900. Ak bude treba poslať DVD poštou, zohľadnite prosím aj poštovné.

Tipy a rôzne návrhy ohľadom stránky mi posielajte prosím tiež na adresu zdravysex@zdravysex.sk. Vďaka.

Predchádzajúci
Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Neviem či ten slogan je najšťastnejší, že: Chceš si užiť zdravý sex? emoticon Ináč zaujímavé slovné spojenie, kedže sex by som povedal sa viaže na určitú činnosť a z tej činnosti aj je možné ochorieť.
Odoslané 14.11.2011 14:22.
Ja som sa k tomu sloganu dopracoval takto. Predovsetkym som chcel nieco, co by mozno trochu viac zaujalo. Mladi dnes casto hovoria o uzivani si. Nejeden z nich za tym mysli aj sexualne kontakty. Inac je to podla mna legitimna poziadavka, ale treba sa na to pozriet triezvo. Ja to vidim tak, ze Boh dal cloveku sexualitu na to, aby mohol byt clovek spoluucastny s Bohom na jeho stvoritelskom diele a tiez pre radost a potesenie s milovanym partnerom - pre uzivanie si. Takze to je podla mna v poriadku. No a zdravy sex nie je az taka samozrejmost, ako by si mnohi mysleli. Pretoze jej zakladnymi podmienkami je zdrzanlivost, vernost a vztah kde ma miesto Boh. Tolko asi v skratke. Myslim, ze ten slogan ked sa teda spravne pochopi nie je urazlivy alebo nejaky nemoralny.
Odoslané 15.11.2011 15:07.
Nuž ja som nemyslel to v takomto význame, že by bol urážlivý či nemorálny. A je super, že niečo takéto robíš. Môj prvý úvod do sexuality bol pornočasopis. Nikto mi nikdy nič nepovedal. Žil som bez Boha, bez Ježiša. A nie že by som možno nemal možnosť obrátiť sa a zmeniť sa, pretože Boh mi poslal do cesty nie jedného človeka. Len ja som si myslel, že život aký mi oni opisujú je nereálny a ilúzia, lebo som zažíval a videl iné veci. Uspokojil som sa s tým životom aký som mal. Ale ten ma doviedol nakoniec na samé dno.
Odoslané 15.11.2011 16:30 ako reakcia na Igi Suslicek.