Blog

« Späť

Klopte a otvorí sa vám :)

Klopte a otvorí sa vám :)

Mám rada slovné hračky. A tiež mám rada prepojenie vecí, ktoré spolu (zdanlivo) nesúvisia.

 

Asi poznáte ten výrok zo Svätého Písma: "Proste a dostanete. Klopte a otvorí sa vám. Hľadajte a nájdete."
 
Vždy si na to spomeniem, keď otváram zaváraniny. Prečo práve pri zaváraninách? Je v tom fyzika. Taký zavarený pohár sa dá len ťažko otvoriť. Ale ak po ňom trochu poklepeme, obyčajne povolí. Niekedy musíme klopať naozaj vytrvalo, ale pomáha to.
Otrasy spôsobujú jemný vzájomný pohyb materiálu. A tak sa postupne pomaličky aj veľmi zatiahnutý a dokonca zhrdzavený závit uvoľní. nedávno o tom písali aj v časopise Chatař-chalupař v článku o uvoľňovaní zapečených skrutiek. :)
 
Páči sa mi, keď v bežnom živote, napríklad pri otváraní konzervy narazím na pripomienku vytrvalej modlitby. A mám to hneď aj s názornou ukážkou. ;-)
 
(Článok uverejnený aj na http://letitia-tiba.blogspot.com )
Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
katolícky preklad (SUSCM 1995) Lk 11,9 : Klopte a otvoria vám! Takže "samo" sa neotvorí .. ale niekto otvorí emoticon ale ako paralela v určitom zmysle.. ujde
Odoslané 16.1.2012 2:49.
Evka, zaliezla som do tvojho blogu, si ty ale kreatívny človiečik!
...a vidím že si "nakazila" týmto "vírusom" aj svoje potomstvo.
aj bez TV a PC sa dá tráviť čas

Aj mne napadajú citáty zo svätého písma pri bežných denných činnostiach...potešilo ma to, že ty si svoju paralelku dala do Blogu.
ďakujem
Odoslané 16.1.2012 8:07.
Ja neklopem. Nadvihnem viečko lyžičkou alebo nožíkom, aby sa tam dostal vzduch a už to ide ľahúčko. Skúšal som aj to o čom píšeš, ale to som skorej fľašku rozbil než ju otvoril emoticon
Odoslané 16.1.2012 11:55.
Ja myslím pohár so skrutkovacím viečkom emoticon
Ten, čo sa "zacvakne" sa asi musí otvárať nožíkom alebo lyžičkou ako píšeš. Ale skrutkovací sa ľahšie uvoľní, ak naň poklepem. Potom stačí otáčať oveľa menšou silou.
Odoslané 16.1.2012 12:42 ako reakcia na Miroslav Čonka.