Blog

« Späť

Spojme sa v modlitbe

Spojme sa v modlitbe

V posledných dňoch našou spoločnosťou obchádzajú rôzne strašiaky. Týkajú sa predovšetkým búdúcnosti a našich detí. Témy ako "gender-ideológia", "štátna stratégia ochany ľudských práv", "výchova k tolerancii", "juvenilná justícia", ale aj "právo na dôstojný život", "právo na šťastie", "právo na rozhodovanie o svojom tele"... a iné.

Keď sa pozrieme po okolitých štátoch a dôsledkoch podobných zákonov v krajinách, ktoré nás predišli, môžeme mať obavy z toho, kam povedú a či neprídeme aj o to zdanie skutočnej slobody, ktorú teraz máme.

Podobné myšlienky presakujú celou spoločnosťou. A to je dobre. Aspoň sa môžeme spojiť a "niečo robiť".

 

V jednej facebookovej skupine sa rozhodli zaviesť večery spoločnej modlitby. Modliť sa na tento úmysel. Myslím, že to je dobrá cesta. Lebo - Bez Božieho požehnania - márne naše namáhania.

Alebo biblicky: "Ak Pán nestavia dom, darmo sa namáhajú tí, čo ho stavajú. Ak Pán nestráži mesto, nadarmo bdejú jeho strážcovia..." Ale "kde sú dvaja, alebo traja zhromaždení v mojom mene, tam som aj ja." a "o čokoľvek budete prosiť v mojom mene, dostanete to".

 

Preto som sa rozhodla túto aktivitu rozšíriť aj sem na MK. Prosím, pridajme sa čím viacerí k spoločnej modlitbe za ochranu našich detí a za našich politikov a zákony (nielen) našej krajiny v súlade s Božou vôľou

Každodenná spoločná modlitba začína od sviatku sv. Michala (29.9) vždy večer o 21.00

 

Navrhované znenie modlitby (ale môžeme sa modliť aj vlastnými slovami, alebo inak, ako nám vyhovuje):

Pane, z hĺbky srdca Ťa úprimne prosíme o ochranu našich detí pred každým zlom. O ochranu ich duší, aby zlo nemalo nad nimi žiadnu moc. Prosíme Ťa, pomôž nám ich ochrániť v každodennom živote, aby láska a radosť vládli v ich dušiach. Prosíme Ťa o pomoc pri prijímaní zákonov v našom štáte, osvieť prosím našich politikov, aby prijímali zákony pre dobro všetkých obyvateľov a aby zlo nemalo nad nimi žiadnu moc. Prosíme o ich osvietenie a múdrosť. Nech Kristova láska a svetlo vstupujú do nás všetkých. Amen.

 

Poďme sa spoločne pridať k zápasu za božie svetlo v našej spoločnosti. Už vieme, že sila spoločnej modlitby je veľká.
Pridáte sa aj vy?

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Pôvodne som tento blog chcela dať na stránku "Maminy". Ale nechcela som vyvolať zdanie, že pozývam k modlitbe (a komentárom) len členov (členky) komunity mamín. Tak ho dávam sem.

Prosím, dajte mi vedieť, či sa zapojíte, alebo ak máte nejaké pripomienky, tiež ich rada uvítam v komentároch. Vďaka.
Odoslané 1.10.2013 0:43.
Pripájam sa. Vďaka. Modlitba je najdôležitejšia, ako si písala - keď mesto nestráži Pán... Nás chráni Boh, my nemôžeme bez Neho nič urobiť ale On môže všetko...
Odoslané 1.10.2013 1:53.