Blog

« Späť

Technický typ

Ďaľší zážitok s deťmi maminám....

Ja sa na to nepamätám, ale často o tom rozprávala mamka. Ani som nemohla, lebo bol medzi nami iba dvaapolročný rozdiel. Ja som bola tá mladšia. Angelika, na rozdiel odomňa, mala na dievčatko primalý záujem o bábiky, kočíky, minikuchynky.....zato stavebnice, autíčka a všetko čo malo voľáku mechaniku, od toho sa nevedela odtrhnúť. Bola to moja nevlastná sestrička.

Po vojne ešte nebol taký výber cigariet v obchodoch, aký je dnes. Otecko si radšej kupoval tabak podľa svojho vkusu, balíček papierikov a mal na to aj "mašinku" na šúľanie cigariet. Raz prišiel domov, chcel si zafajčiť, tabak a papieriky našiel, mašinka nikde. Samozrejme, kto to odniesol? Mama! "Kam do čerta si to dala? Ako mi môžeš také niečo urobiť? Ja viem, že chceš, aby som prestal fajčiť,ale však v byte nefajčím,chodím na balkón.....a ešte dlho, dlho hundral ale to mu nepomohlo..."mašinka"  sa nenašla. Odrazu sa do kuchyne priplichtila takmer nečujne Angelika. A pýta sa "Ginka, (tak sme ju dlho volali, lebo si sama takto skrátila meno), nevieš, kde by tak mohla byť tatkova mašinka na cigarety?"

GInka bleskovo zamierila k sporáku, otvorila najspodnejšie dvierka a vybrala z nich lopatku na smeti. Odborným hmatom si držiak priložila ku očku, potom lopatku obrátila a túžená mašinka sa vynorila z držiaka. S vážnou tvárou ju podala otcovi, ktorý, hoci bol nervózny, sa na tom smial do večera.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Smiech je najlepším liekom. Aj na nervozitu.
A deti nám ho vedia naordinovať naozaj často. emoticon
Odoslané 19.6.2012 13:13.
Evka, až pri rekapitulácii som si všimla, že asi robím blbosť, že Ti ide skôr o nejaké duchovné nápady ako o srandičky.....Neboj, budú aj tie, ale teraz si trochu vetrám hlavu. Po dlhom školskom roku som unavená, ale ono to príde. Robila som totiž aj katechétku-a aj s malými deťmi a mám aj trochu výtvarnícke sklony a nik nevie tak pekne maľovať ako deti.
Odoslané 19.6.2012 13:35 ako reakcia na Eva Baranovičová.
Aj jedno je treba aj druhé.
Hlavne mi teda šlo o praktický život. Obyčajné mamičkovské starosti ale samozrejme aj radosti. Pokiaľ zachováme mieru, všetko je dobré. emoticon
Odoslané 19.6.2012 15:17 ako reakcia na Mária-Irma Danieliszová.
Niečo čo ma pobavilo a aj poučilo:
- teta kúpila si nám niečo na MDD?
- ??? jej, nie zabudla som!
- a svojim deťom si kúpila?
- ??? áno.
- ako dobré, že si aj na nich nezabudla.
Odoslané 19.6.2012 21:49.
To je krásne!
čistá detská dušička. emoticon
Odoslané 19.6.2012 21:56 ako reakcia na Jarmila Haragová.