« Späť

Ľadovec

Ľadovec

                                                                        Ľadovec

Väčšina z nás nikdy nevidela ľadovec. Naše more je príliš teplé. Ale ďaleko na  severe a juhu sveta, oblasti tzv. „polárnej oblasti“, sú veľmi chladné moria, plné týchto blokov ľadu. Ľadovce ak sú veľmi veľké zmrznuté bloky odtrhnúť od krycie pôdy alebo z veľkej ľadovej rieky. Môžeme ich vidieť  plávajúce vo vode, vyzerajú  ako veľké biele hory.

Len veľmi malá časť ľadovca je vidieť nad hladinou, tak to je nebezpečné pre lode ktoré sú v blízkosti ľadovca. Námorníci nevidia koľko ľadu je pod vodou. Loď by mohla veľmi ľahko naraziť na skryté časti.

                                                             Loď ktorá narazila na ľadovec

V roku 1912, veľmi slávna nová loď TITANIC vyplávala z Anglicka do Ameriky. Staviteľ lode bol veľmi pyšný na túto loď. Povedal že tak dobre robil, ona nikdy nemôže klesnúť. Ale TITACIC udrel na ľadovec, predtým než dosiahol Ameriku. Bol tak vážne poškodený že sa potopil a 1500 ľudí zomrelo.

                                                                          Špičkou ľadovca

Hovorí sa v niektorých krajinách „špičkou ľadovca.“ Rovnako ako len špička ( malá horná časť) ľadovca môže byť videná nad vodou, tak často nevidíme alebo nevieme všetko o veciach ktoré sa dejú. Ak nastanú ťažkosti, môžeme vidieť len malú časť. Je to rovnaké u nás. Ďalší ľudia, aj naše rodiny, vidia len časť toho, čo sme. Nevedia čo si myslíme alebo ako sa naozaj cítime. Ale je tu niekto, kto vie všetko o nás. Boh vidí do našich myslí. Vie čo si myslíme a ako sa cítime. Urobil nás a vedel všetko o nás, ešte predtým než sme sa narodili. Pochopil tie zlé veci ktoré ostatný ľudia urobili nám, veci, ktoré sme nemohli nikomu povedať, pretože sme sa hanbili. Vie všetko o týchto obavách a starostiach. Pochopil a chce nás liečiť. Kresťania v svätej knihe, Biblií hovoria nám „Vy viete o  všetkom čo robím, a chápete moje myšlienky.“*

                                                                       Niekto kto nás pozná

Ak si myslíme, že Boh vie toľko o nás, my by sme mohli cítiť strach z neho. Ale je tiež milujúci Boh, ktorý chce, aby sme ho milovali ako báječného otca. Ukázal, ako veľmi miluje nás, keď poslal Ježiša Krista na svet, aby nás oslobodil od previnenia (hriechu) a od hanby. Boží zákon hovorí, že trest za hriech je smrť. Aj keď on nikdy neurobil nič zlé, bol Ježiš potrestaný smrťou. To musí robiť Boha veľmi smutného vidieť Ježiša umierať. No tri dni neskôr prišiel Ježiš znovu živý. Bol silnejší ako smrť a teraz žije na veky. To ukazuje, ako veľmi ho Boh miloval. Odpustil mu a dáva nádej každému, kto o to žiada.

*Nájdetetieto slová v Biblii v časti žalmov, číslo 139 verš 2. Ak máte Bibliu, môžete si prečítať viac o tom, čo boh vie o nás vo zvyšku 139 žalmu.

Zdroj : preložené zo: Soon ! no. 199O

                                                               Úvodný obrázok zdroj: http://www.exploretitanic.com/sinking.html

                                                               Hlavný obrázok zdroj : http://www.hdtapety.sk/pozadie/ladovec/