« Späť

Čas radosti Boha

Chcem sa s vami podeliť s pár myšlienôčkami, ktoré si uvedomujem.

Boh sa určite raduje z krásy stvorenia, ktorá je jeho dielom, odrazom jeho krásy. Ale oveľa viac sa raduje z každého človeka, ktorý sa rozhodne stať sa Božím dieťaťom, prijať vykúpenie, radovať sa zo spásy, ale aj privádzať k Bohu ďalších bratov a sestry. Boh sa teší zo svojich diel, ktoré by však bez nás - bez teba - nemohol uskutočniť. Tvoj život sa po prijatí vykúpenia, po tvojom otvorení sa na pôsobenie Ducha Svätého stáva nádhernou piesňou, z ktorej sa Boh raduje. Nik iný ju nemôže Bohu zaspievať tak, ako ty, pretože si pre Boha jedinečný a nenahraditeľný! Od chvíle ako uveríš, že Boh ťa má rád,   sa tvoj život začne meniť k lepšiemu. Možno vôbec nie tak hmotne, ale určite vnútorne.  Boh sa teší z teba a ty sa naučíš radovať s ním. Radosťou, ktorá je dar od Pána, nás  napĺňa vo vnútri a je to ako pomazanie Ducha.  A táto radosť spočíva v istote, že Ježiš je s nami a s Otcom. Je to radosť, ktorú si človek nemôže nechávať pre seba, ale ju dáva všetkým okolo seba.

 

Pánova chvála nech trvá naveky,

zo svojich diel nech sa teší Pán.

Kiež sa mu moja pieseň zapáči;

a ja sa budem tešiť v Pánovi.

(Ž  104, 31,34)

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Som si istá, že človek naplnený láskou sa raduje zo všetkého, čo mu Boh dáva.
Odoslané 27.6.2013 17:13.
Veľmi vhodná myšlienka momentálne teraz pre mňa, pretože srdce mám naplnené smútkom. Od 1.7.2013 sa z mojej blízkosti vzdiali človek, v ktorom som našla vzor, cestu do budúcnosti, lepšie vyjadrené: " semafor pre budovanie a smerovanie cesty k Dobrotivému Bohu."
Odoslané 27.6.2013 18:01 ako reakcia na Anna Václavová.
Margitka, netráp sa....som v podobnej situácii. Duchovná sirota už vyše roka.
Navyše som stará. Pre mňa nie je nič iné, iba " rýchločistiareň". A mala som toľkých vynikajúcich duchovných otcov, ktorí ma viedli životom. Chápem Ťa a modlím sa.
Odoslané 28.6.2013 0:34.
Zdieľam s tebou Majka, radosť, ktorú mi dáva Duch Boží, ona prichádza vždy hneď po prijatí jeho výzvy...v okolnostiach, aj v neradostných, cez ľudí, aj cez zdanlivo malé veci... je to nádherná súhra, hneď, ako nájdem odvahu prijať jeho Lásku, dáva mi spoznať dary...a obnovuje vo mne radosť z Jeho veľkosti... Chválim Pána a ďakujem nášmu Bohu!
Odoslané 28.6.2013 10:39.
Tatuš je úžasný! On prebýva v nás. Urobil si v nás príbytok, mobilný karaván a ide s nami všade, kde ideme my. Aj keď to nevidíme, alebo sa ani tak necítime, vôbec nemá v pláne za žiadnych okolností odísť.
Odoslané 28.6.2013 10:44.