« Späť

Priateľstvo

Priateľstvo

Hrdinov tohto príbehu nazvem František a Klára. Ešte nedávno sa tieto osoby nepoznali. K nádhernému zoznámeniu môžu poďakovať Pánovi, ktorý konal v jednej úžasnej osobe.

V jeden pekný takmer májový večer, keď František nechcel ísť na najkrajšie miesto celého sveta, Pán pohol jeho srdcom. V ten večer sa František zoznámil s Klárou.

Klára už o Františkovi čo -to vedela. Chcela sa s ním zoznámiť. Lenže nemala odvahu. No nakoniec Boh spojil toto hlboké priateľstvo.

Odkaz pre Františka: Ďakujem, Pane, za všetkých ľudí, ktorých mi posielaš - sú mojou cestou. Ďakujem, Pane, za najkrajší dar - priateľstvo, žehnaj nám, aby bolo silnejšie než smrť a rástlo na Božiu slávu. Ďakujem, Pane, za dar viery a milosť, ktorou nás zahŕňaš. Ďakujem, Pane, za to že si ma svoril. /sv.Klára/

Odkaz pre Kláru: Minulosť už patrí Bohu, budúcnosť je v Božích rukách, prítomnosť je milosťou Pána a darom. Staviame na včera - nech je ním Ježiš Kristu, budúcnosť -kreslíme dneškom - nech je ním Ježiš Kristus, budúcnosť - Božie káľovstvo začína už dnes, keď otvoríme svoje srdce Bohu.

Tak ako aj sv. František a sv. Klára mali medzi sebou krásne hlboké priateľstvo tak aj v tejto dobe je možné nájsť krásne a hlboké priateľstvo dvoch ľudí, príkladom je príbeh ktorý je vyššie. Na záver by som chcela napísať krátku myšlienku: "Priateľ je ako horiaca sviaca, ak padáš a tápeš v tme a tvoj knotik dohára, on príde k tebe a zapáli ho nanovo, aby si horel aj ty sám."

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Takého úžasného priateľa mi Pán poslal v osobe mladého kňaza z diaľky. Moje srdce skáče keď sa objaví na skype, lebo viem, že bez toho aby ma obohatil - hlavne v pokore, naša konverzácia nekončí.
Odoslané 23.4.2012 9:07.
To je krásne ... emoticon že máte takého človeka ...
Odoslané 23.4.2012 9:29 ako reakcia na Anna Václavová.
Petra milá,ďakujem Ti za prijatie do kruhu priateľov,ale aj za tento blog....je potrebné, aby ľudia a aj duchovní otcovia vedeli, že takéto priateľstvo je možné bez bočných úmyslov.
Aj ja mám troch takých priateľov. Jeden je kňaz a poznáme sa 33 rokov.Nikdy ma nenechal bez pomoci, ani keď som to sama chcela.Sme rovesníci.
Druhý je rehoľník-fráter a vie sa veľmi úprimne porozprávať. Má o dvadsať rokov menej ako ja,ale prežil možno 20x viac ako ja. Niekedy, keď sa bojím kňaza niečo opýtať,poradím sa najprv s ním.
Tretí je laik, bývalý kolega - pedagóg a pomáha mi preklenúť prihlbinku generačného problému, Ten je mladučký-čosi po tridsiatke , veľmi rozumie mladým a pomáha mi porozumieť im tiež.
Odoslané 23.4.2012 21:32.