« Späť

Kultúrny kotol na SDM

Máš talent s ktorým sa chceš podeliť počas SDM v Krakove? Za necelý rok v rámci Festivalu mládeže budú zorganizované kultúrne, umelecké a športové podujatia. Oficiálna registrácia osôb, ktoré by sa chceli zapojiť do tejto časti programu bude spustená na prelome rokov.

Festival mládeže bude trvať počas SDM 4 dni (26.7.-29.7.). V tom čase budú mladí v uliciach, v parkoch a na námestiach nielen v Krakove, ale ak v okolitých obciach. V rámci festivalu sú naplánované  koncerty , rôzne druhy predstavení a iné scénické formy, či výstavy. Pre mládež, ktorá sa zúčastní SDM sa  pripravuje aj Copa Católica- turnaj vo futbale a takisto súťaž v breakdance.  

Dôležitou súčasťou Festivalu mládeže bude Centrum povolaní tvorené z dvoch častí. Prvou bude prezentácia aktivít rôznych katolíckych spoločenstiev a organizácií. Druhou časťou budú  štyri akadémie: Akadémia Boha, rodiny, práce a milosrdenstva. Akadémia Boha sa zameria na spoznanie povolania do kňazstva, alebo rehoľného života; Akadémia rodiny – do života v rodine; Akadémia práce sa bude zameraná na hľadanie povolania vo svojej práci a vo svojej profesijnej dráhe, a napokon Akadémia milosrdenstva nasmeruje pozornosť na hľadanie povolania v pomoci druhému človekovi.

Všetky spomenuté iniciatívy majú poukázať  na mladú a živú Cirkev a na jej nesmiernu rôznorodosť a multikultúru. Festival mládeže bude tiež príležitosť ukázať kultúrne dedičstvo Poľska. Najdôležitejšie však bude to, aby mladí z rôznych kútov sveta sa počas tejto časti programu mohli tešiť z prítomnosti druhého človeka a z delenia sa so svojimi talentami. Aby bolo možné zrealizovať plán Festivalu mladých, organizačný výbor pozýva záujemcov do spolupráce. V registračnom systéme bude na prelome rokov spustený registračný formulár  pre tých, ktorí sa chcú zapojiť do programu. Avšak už teraz je možnosť  posielať rôzne návrhy na emailovú adresu kultura@krakow2016.com. Staň sa pútnikom  a pripoj sa k umelcom SDM!

Zdroj: www.krakow2016.com / Preložil: Pavol Hudák