« Späť

Poďakovanie v Skawine!

Poďakovanie v Skawine!

Tri mesiace po ukončení Svetových dní mládeže náš tím zavítal do Skawiny (7. novembra). V delegácii bol žilinský biskup Mons. Tomáš Galis, predseda Rady pre mládež a univerzity KBS. Skawinu sme navštívili opäť, aby sme sa ešte raz poďakovali a podelili o výsledky našej práce. Prinášame správu z webu mesta Skawina.

Podobne ako pre Skawinu bolo veľkou výzvou prijať 4 000 pútnikov a zaistiť im bezpečnosť, tak pre našich susedov bolo výzvou pripraviť program a zrealizovať ho. Pripomíname, že slovenská katolícka televízia LUX prenášala katechézy naživo každý deň. Obrovská scéna, ktorá bola postavená na skawinských bloniach počas SDM, pekné sväté omše - otváracia aj záverečná v Kostole Božieho Milosrdenstva v Skawine - tak rôzne a zároveň tak podobné, budujúce spoločenstvo, radostné, ktoré dodáva nádej a posilňuje vieru. 

Mnoho obyvateľov Skawiny bolo v tých dňoch s nami a delegácia ďakovala aj za ich prítomnosť. Za milé prijatie, otvorené srdce a pomocnú ruku, ktoré mladí Slováci dostali ďakoval nielen otec biskup Galis, ale aj konzul Slovenskej Republiky Adrián Kromka, otec Ondrej Chrvala, koordinátor slovenskej strany SDM, ako aj členovia tímu - Monika Koláriková - administrátorka, Kristína Šešerová - programová koordinátorka, Pavol Danko - režisér programu, Michal Lipiak - zodpovedný za médiá. Na stretnutí sa zúčastnili aj primátor Paweł Kolasa spolu s jeho zástupcom Norbertom Rzepiskom, sekretárkou okresu Skawina Ewou Szczepanik, tajomníčkou Teresou Wątor, koordinátorom Skawinského okresu Marekom Marzecom, ako aj koordinátorkou cirkevnej stránky Aleksandrou Sikorskou. Nechýbali ani otec prelát Edward Ćmiel a otec kanonik Włodzimierz Łukowicz.

Aby čaro spomienok ostalo čo najdlhšie s nami, vydavateľstvo mestskej verejnej knižnice v Skawine vytvorilo dvojjazyčný folder, ktorý zároveň slúži ako reportáž, ktorá predstavuje deň po dni, posledný júlový týždeň roku 2016, čas, keď sa Skawina stala dôležitou súčasťou SDM Krakov 2016. K tomu, aby ste teda mohli túto udalosť znovu zažiť, srdečne pozývame na nákup do vydavateľstva, kde súčasťou nákupu je aj CD, na ktorom nájdete aj filmové materiály, zhotovené Televíziou Skawina, informovalo mesto Skawina. 

Zdroj: www.gminaskawina.sk   
Komunikačný tím SDM / Preložila: Tatiana Janočková
Snímka: Mesto Skawina