« Späť

Jednou vetou (9)

Prinášame novinky, ktoré priniesol deviaty pracovný týždeň v príprave na Svetové dni mládeže v Krakove. V krátkosti opisujú hlavné aktivity zaznamenané na oficiálnej webstránke SDM.

29. 2. 2016 | V Krakove spustili akreditáciu médií na Svetové dni mládeže. Tému akreditácie priblížili na tlačovej konferencii v metropolitnej kúrii. Zároveň bola podpísaná dohoda s TVP (Telewizja Polska) - jediným oficiálnym televíznym vysielačom informácií zo SDM aj z návštevy pápeža Františka v Poľsku

1. 3. 2016 | Organizačný tím SDM predĺžil možnosť zaregistrovať sa na Festival mladých a Centrum povolaní. Možno tak urobiť najneskôr do 20. marca 2016.


2. 3. 2016 | Web SDM prináša aj rozhovor o úlohe oddielu jazdcov na SDM, ako aj o poľskej pohostinnosti s otcom Marcinom Krępom - kaplánom 8. pluku jazdeckého oddielu kniežaťa Józefa Poniatowského v Krakove a hovorcom Tarnovskej pešej púte na Jasnú Horu v Čenstochovej.

3. 3. 2016 | Na Pápežskej Univerzite Jána Pavla II. v Krakove bolo slávnostne otvorené a požehnané Akademické mediálne centrum, ktoré bude slúžiť podpore médií počas Svetových dní mládeže. Viac informácií nájdete na webe SDM


4. 3. 2016 | Mediálna sekcia poľskej diecézy Białystok sa pokúša naučiť pútnikov základy poľského jazyka veľmi originálnym spôsobom. Nahrávajúc krátke filmy, publikovaných prostredníctvom stránky Youtube oslovujú mladí zahraničných pútnikov a učia ich základné frázy poľského jazyka. Skúste pozrieť

4. 3. 2016 | Viac ako 120 Poliakov z modlitbovej skupiny Orol, pôsobiacej na západe Nemecka sa chystá na SDM v Krakove. Šesťkrát v roku sa jej členovia počas víkendov stretajú na modlitbách chvál. Pôstne stretnutie už majú tiež za sebou. Článok prináša bližšie informácie o skupine aj jej pôsobení.


4. 3. 2016 | Pri predpoklade 2 miliónov pútnikov, ktorí majú pricestovať na SDM v Krakove je otázka ich dopravy a prepravy veľmi dôležitou organizačnou výzvou. Predpoklady dopravnej politiky boli vytvorené skupinou odborníkov a vedeckých pracovníkov Polytechniky v Krakove. Prebrali spolu rôzne dopravné možnosti, pričom nevynechali ani pešiu prepravu, či prepravu cyklistov.

4. 3. 2016 | V rámci cyklu stretnutí pod názvom S nami i s celým svetom sa účastnici spolu s otcom o. Adamom Szustakom zamýšľali nad tým, čím je v praxi skutok duchovného milosrdenstva Nevedomých vyučovať.

Komunikačný tím SDM / Michal Lipiak, Tatiana Janočková

 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým