« Späť

Marananatha v Krakove

Marananatha v Krakove

Počas Svetových dní mládeže (SDM) v Krakove bude fungovať Medzinárodné Centrum Evanjelizácie. Ide o iniciatívu Konferencie Biskupov Poľska pre Novú Evanjelizáciu. Ide o prvú podobnú iniciatívu tohto druhu v rámci SDM. Zapoja sa do nej aj Slováci. Mladým bude slúžiť niekoľko mladých zo Spoločenstva Maranatha z Prešova a sr. Helena Torkošová, OSF.

"Naším cieľom je viesť organizáciu evanjelizačnej akcie. Sme si vedomí toho, že SDM sa nezúčastnia len mladí zapojení do cirkevných akcií, ale že tí zaangažovaní privedú so sebou kamarátov a kamarátky. Je to príležitosť , aby aj menej zaangažovaní  mladí navštívili nielen Krakov, ale taktiež počuli Dobrú Zvesť o Ježišovi Kristovi," hovorí kňaz Artur Godnarski, koordinátor MCE.  Na rôznych častiach mesta Krakov je už teraz postavených päť scén, na ktorých budú prebiehať rôzne vystúpenia. Hlavné miesto bude na Piastowskej ulici. 

"Máme pripravený evanjelizačný program pre mladých s ohlasením kerygmy vo viacerých jazykoch, so svedectvami, piesňami, pantomímami a videoklipmi, ako aj modlitbovou službou," hovorí sr. Helenka. "Idú s nami dvaja gitaristi - Martin Nemethy, Marián Radvansky, jeden chalan hrá na cajón (Jozef Džama). Ďalší budú hrať pantonímy a hovoriť svedectvá (Marian Opiela, Jozef Džama, Veronika Hašková, Marianna Vraniková, Lucia Džurmanová a Roman Kušnír)," dodáva. 

Hlavným cieľom projektu je evanjelizácia: zvestovanie radostnej zvesti tisíckam mladých ľudí, ktorí sa ukážu na SDM. Pre účasť v iniciatíve sú pozvané predovšetkým spoločenstvá, ktoré už majú skúsenosti v ohlasovaní evanjelia a pristupujú k tomu dielu aktívne, na mieste kde žijú. Prihlásili sa tímy z Francúzska, Malajzie, Írska a Spojených Štátov. 

Svetovým Dňom Mládeže budú predchádzať Dni v Diecézach, ktoré sa budú konať od 20. do 25. júla 2016. Avšak, nie všetci mladí prídu do diecéz, možno ich očakávať až v Krakove, na mieste centrálneho diania . Na druhej strane, sa na Dňoch v Diecézach zúčastnia všetky diecézy, mimo arcidiecézy Krakova. To je dôvod, pre ktorý sa Medzinárodné Centrum Evanjelizácie bude realizovať a činiť len v Krakove, v dňoch od 19. do 31. júla. Prvý týždeň bude venovaný účastníkom, ktorí prídu na SDM bez registrácie na vlastnú päsť. 

Viac informácií možno nájsť na webových stránkach organizátorov: ICE2016.pl. 

Komunikačný tím SDM