« Späť

Svetové uršulínske

Viete, že na Svetové dni mládeže do Krakova môžete ísť aj s Uršulínkami. A spolu s nimi zažijete Svetové uršulínske dni mládeže (S(U)DM), ktoré sa uskutočnia pred týmto medzinárodným stretnutím SDM a budú prepojené s Dňami prijatia v diecézach. Registrácia sa končí posledný deň tohto roka (31. decembra 2015).


"Stretnutie S(U)DM je určené pre mladých, ktorí sú v spojení so sestrami uršulínkami, či už v školách, na internátoch, vo farnosti, v akejkoľvek službe. Takéto stretnutie mladých prebieha každoročne v Poľsku už niekoľko rokov. Tentokrát v súvislosti s SDM v Krakove túžili Poliaci rozšíriť stretnutie uršulínskych mladých aj pre iné krajiny. S prepojením na Dni prijatia v diecézach budú môcť mladí ľudia vďaka sestrám a animátorom vykročiť na cestu SERVIAM, na ktorej ich čaká veľa nových priateľov, rôznych aktivít, spoločných osláv a hlavne stretnutie s Bohom," hovorí sr. Mária Pavla Hudáčeková.

"Dni strávené s mladými z rôznych krajín sú príležitosťou na objavovanie bohatstva Cirkvi, na posilnenie viery, povzbudenie, dávajú možnosť nájsť odpovede na rôzne otázky pomocou vzájomného zdieľania, precvičiť sa v cudzom jazyku, no hlavne sú príležitosťou nechať sa obdarovať Božou milosrdnou láskou a zažiť odpustenie," pokračuje uršulínka Mária Pavla. Cena tejto púte je 330 eur. Registrácia prebieha prostredníctvom sestier uršulínok, záväzná je po uhradení zálohy vo výške sumy 100 eur. Viac informácii je možné nájsť na stránke www.ursulinky.sk. Ak potrebujete viac informácii, ozvite sa na adresu: sudm2016@gmail.com

Komunikačný tím SDM / Sr. Mária Pavla Hudáčeková
Snímky: Uršulínky s mladými na Národnom stretnutí mládeže P15 v Poprade