« Späť

Hurá, prázdniny sú za nami

 

Na začiatku prázdnin sme stredobodom pozornosti, lebo 1. júna je náš sviatok.
Tento rok sme slávili tento sviatok i s inými deťmi z rôznych dedín neďaleko Kapčigaja. Boli pripravené pre nás rôzne hry, ale i pohostenie. No my sme sa navzájom delili s našou radosťou a veselosťou.

 

 

Deti žijú v Očagach, pri farnosti. Majú možnosť duchovne  sa obohatiť rôznymi sviatosťami. Mladá rodinka spoznala Božiu lásku a rozhodla sa, aby Boh požehnal ich manželstvo. Takže deti mohli byť svedkami udelenia sviatosti manželstva. Takéto momenty sa hlboko dostanú do ich srdca. 

 

Veľvyslanec Slovenskej republiky p. Kolár si veľmi obľúbil deti v Očagach. Vždy si  pre nich nájde čas a poteší ich svojou návštevou. Sme mu za to veľmi vďačné. 

 

 

 

Počas leta dobrovoľníci i kňazi nám organizujú letné tábory. Tento rok sme strávili určitý čas v Borovom. Je to také miesto v stepi, kde je pekné jazero i lesy. Je to tiež taký pekný symbol pre nás. Tak povediac, tam kde je step može byť i krásne. 

 

 

 

Starším deťom bol organizovaný tábor v kazašskej dedine, kde sme mali možnosť viac poznať kultúru, v ktorej žijeme i vhĺbiť sa do kazašského jazyka. 

 

 

 

Každý rok na severe Kazachstanu, v malej dedinke v stepi sa každý rok stretávajú mladí, aby sa tu spoločne modlili, duchovne obohatili a navzájom svedčili o svojej viere v živého Pána Boha. Nie je to pre nás výlet, je to naozaj púť. No nie pešia púť, ale 24 hodín cestujete vlakom, K tomu ešte 100 km  mikroautobusom na step. Aj tento rok sme tu mohli duchovne načerpať a posilniť sa vo viere. Pán Boh zaplať. 
 

 

Sr. Emília