Blog

« Back

ruženec so slúchadlami

ruženec so slúchadlami

Vyberala som z tašky ruženec. Nešlo to. Zamotal sa.

Keď som ho vybrala, vytiahla som s ním aj slúchadlá. Nepouživam ich často, ale v posledných mesiacoch sa mi párkrát oplatilo mať ich pri sebe.

Ako obyčajne, zamyslela som sa.

Posledné mesiace sa cítim ako ruženec prepletený so slúchadlami. Niečo tradične katolícke s moderným. Modlitba s aktivitou. Čerpanie u Boha s dávaním (sa zvlášť) mladým. Počúvanie Boha s počúvaním iných.

Nie je to zlé mať veci pokope v taške. Keď si však predstavím ako to mám popletené, keď chcem jedno, alebo druhé použiť, bola by som prinajmenšom na smiech. Pri modlitbe mrviť s ružencom aj slúchadlá. Alebo keby mi pri počúvaní niečoho z káblika spoza ucha visel ruženec:) Hmm. Aj vy ste sa usmiali, vsak?

Rozmýšľam, že vám ešte predstavím našu zakladateľku, Antóniu Lamplovú. Zanechala nám životné heslo:

"Som tu s Bohom pre vás."

To bude dnes môj ruženec so slúchadlami.

 

foto: niekde z internetu

Comments
sign-in-to-add-comment
s. Františka možno mi viete poradiť. Po starej mame, ktorá už veľmi dávno zomrela , sa zachoval ruženec, ale nie ten tradičný desať zrnkový. Namiesto kríža je zavesený pliešok s nápisom " in cruce salus ! " a na druhej strane " mater dolorosa ". potom je jedno samostatné zrnko , tri zrnká spolu, pliešok s obr. sv. Márie a takto sa strieda 15 krát jedno samostané zrnko s troma zrnkami spolu. Neviem aký ruženec sa na ňom modlí, a ani sa na to nikoho neviem spýtať. Ďakujem, PBJK.
Posted on 10/22/11 10:16 PM.
Neviem. Ale videla som nedávno knizocku plnu roznych poboznosti sv.ruzenca. Skuste sa opytat v nejakej nabozenskej predajni.
Posted on 10/23/11 2:05 PM in reply to Jozef HORVÁTH.
nemohol by to byt ruzenec za duse v ocistci, alebo ruzenec svateho Jozefa? Ale nie som si ista. ale myslim ze v tej brozurke su niektore ruzence aj odfotene. mozno tam najdete aj ten ktory patril vasej starej mame
Posted on 10/23/11 3:47 PM.
Ja uz som sa s takym ruzencom tiez stretol, vtedy som tiez hladal odpoveď co je to ale, zial, uz si nepamatam odpoved..
Posted on 10/23/11 4:17 PM in reply to Jozef HORVÁTH.
Tvoja babka si asi vyrobila vlastný ruženec ako si ich Veronika bežne robí.
Posted on 10/23/11 5:40 PM.
na ten najnovsi som si zavesila relikviu svatej gemmy. a kazda goralka je inej farby. :-))) ale nove relikvie mi dodnes neprisli. to mam tu jednu jedinu co mi dosla pred vyse rokom.
Posted on 10/23/11 6:37 PM.
mam doma ruzenec sv. jozefa a ruzenec za duse v ocistci a popocitala som tie gulocky. Na tom ruzenci k svatemu jozefovi sa striedaju 15 krat 3 gulocky s jednou gulockou a na tom ruzenci za duse v ocistci sa striedaju 13 krat 3 gulocky s jednou gulockou. Teoreticky by teda ten ruzenec vasej starej mamy mohol byt ruzenec k svatemu jozefovi. ale mozno existuju aj ine ruzence. v kazdom pripade by sa mal dat na ruzenci vasej starej mamy modlit ruzenec k svatemu jozefovi,kedze pocet gulocok je rovnaky
Posted on 10/23/11 6:49 PM in reply to Jozef HORVÁTH.
Ani mne nedosli. Ja som teraz skusal ju znovu objednat, a to ti ma prist mail pre potvrdenie objednavky, ale ten mi tiez ani vtedy a ani teraz nedosiel. Uz to asi neposielaju.
Posted on 10/23/11 7:50 PM in reply to Veronika Florkova.
mne potvrdzovaci email prisiel, relikvie vsak nedosli. asi sa minuli. skoda. :-( este som chcela. ani kamoske uz neprisla. ale jednu uz ma, len sa jej zosuchala ako ju nosila na krku, tak chcela mat este jednu a dat si ju na cestne miesto aby sa neznicila.
Posted on 10/23/11 8:06 PM in reply to Miroslav Čonka.
Píš mi cez správu bo toto tu je odveci už. Ahoj
Posted on 10/23/11 11:25 PM in reply to Veronika Florkova.