« Back

Dary pre Ježiška

Dary pre Ježiška

Dnes oslavujeme Ježišove narodeniny. Aký darček by bol pre Neho vhodný?

Keď pastieri a nastalo ticho, Ježiško z jaslí zdvihol hlavu a pozerá k dverám. Stojí tam nesmelý chlapec. Celý sa chveje. Ježiško mu povie:

- Poď bližšie. Prečo sa tak bojíš?

- Neodvážim sa, nemám Ti čo dať.

 - Bol by som rád, keby si mi niečo daroval. 

- Nemám naozaj nič. Ak budem niečo mať, darujem ti to. Pozri! ... to je všetko čo mám - vreckový nožík. Ak chceš, dám ti to.

- Nie. Len si to nechaj. Chcel by som od teba inú vec.

- Veľmi rád, ale čo môžem pre teba urobiť?

- Prines mi tvoj posledný výkres!

- Nemôžem, môj výkres je príliš škaredý. Nikto ho nechce vidieť.

- Ale práve preto ho chcem ja. Musíš mi vždy darovať to, čo druhí neprijímajú, to čo sa im na tebe nepáči. Chcel by som, aby si mi dal tvoj tanier.

- Ale rozbil som ho dnes ráno.

- Práve preto ho chcem. Musíš mi darovať to, čo je rozbité v tvojom živote. A teraz zopakuj odpoveď, ktorú si dal rodičom, keď sa ťa pýtali, ako si rozbil tanier.

- Ja som ich klamal. Povedal som, že tanier sa mi vyšmykol z rúk. Ale to nebola pravda, nahneval som sa a v zlosti som hodil tanier na zem.

- Toto som chcel počuť. Daj mi vždy, to čo je zlé. Tvoje klamstvá, nepekné reči, neposlušnosť. Chcem ťa toho zbaviť. Chcem ťa urobiť šťastným  Vždy ti odpustím chyby. Chcem aby si odteraz každý deň prišiel ku mne.

Comments
sign-in-to-add-comment
Najkrajší dar pod Vianočný stromček: "Z lásky si prajeme aj dávame všetko najlepšie. Ježiš Kristus chce od nás, aby sme mu dávali nánosy, ktoré zaťažujú a špatia naše svedomie, aby nás od nich mohol očistiť."
Posted on 12/26/12 10:58 AM.