« Back

Zariadenie v štýle Boho

Bohémska duša miluje zeleň a zeleň milujeme všetci. Uznávam, že boho môže byť pre niekoho príliš bláznivý štýl, no s dávkou citu si nájde svoje miesto v každom interiéri. Nezáleží dokonca ani na tom, v akom duchu máte zariadený príbytok.

Interiérový štýl „Boho“: S dávkou citu si nájde miesto u každého

Bohémska duša miluje zeleň a zeleň milujeme všetci. Uznávam, že boho môže byť pre niekoho príliš bláznivý štýl, no s dávkou citu si nájde svoje miesto v každom interiéri. Nezáleží dokonca ani na tom, v akom duchu máte zariadený príbytok. Bohémsky šmrnc získa s ľahkosťou každá izba. Dokonca aj vianocny stromcek sa dá vyzdobiť v uvedenom štýle.

TIP 1: SPÁLŇA
S domom zariadeným v štýle etno sa prirodzene spája aj zeleň. Drevený masívny nábytok či ratanové a prutene vence stačí doplniť niekoľkými textíliami vo výrazných exotických farbách a zvyšok dolaďte jemným geometrickým vzorom. O všetko ostatné sa postarajú všadeprítomné živé kvety. 

TIP 2: JEDÁLEŇ
Zdá sa vám váš vintage interiér príliš bledý a sivý? Nečudujte sa. Leto a jeseň nás zvádzajú pritiahnuť si farebnosť i do svojich domovov. Zaodejte svoje kreslá a stoličky do kvetov a obklopte sa farbami z prírody. Vymeňte na chvíľu nostalgickú náladu za sršiacu energiu a keď nastane čas na zmenu, jednoducho vymeníte poťah. 

TIP 3: OBÝVAČKA
Akou farbou si priblížiť prírodu v interiéri, ak nie zelenou? Jednoduchý štýl v prírodných tónoch neomrzí a bude príjemným miestom na oddych po celý rok. Stačí ak použijete voňavé sviečky a docielite žiaduci bohémsky šmrnc. Obrovský črepník so živou rastlinou dotvorí fantastickú kulisu neskrotnej džungle. 

TIP 4: PRACOVŇA
Čoraz viac mužských interiérov prezrádza lásku ku kvetom a rastlinám. Pracovňa zariadená v industriálnom štýle si zeleň priam žiada. Porozmiestňujte črepníky po stole a na rôzne vysoké drevené či kovové podstavce, môžme použiť aj sochy anjelov do bytu.  Stanú sa nielen pastvou pre oči, ale i pohonom pre mozgové bunky. A to sa predsa ráta! 

TIP 5: DETSKÁ IZBA
Detská izba musí byť v prvom rade nežná a hebká, taka aby sa v nej dieťa necítilo ako na sviatok všetkých svätých. Tento efekt docielite pastelovými odtieňmi a mäkkými textíliami hoci aj tvare pichľavých kaktusov. Deti veselé rastliny milujú a kaktusy k nim rozhodne patria. Kým sa o ne naučia starať, postačia i tie namaľované. Príjemná tapeta alebo hravé vankúše rozveselia deň im aj vám.