« Back

Pridať jedno vajce.

Potravinársky priemysel uviedol na trh perfektný koláč v prášku. Príprava spočívala iba v zmiešaní s vodou a hotovo, upiecť a maškrtiť. Koláč však, nikto nekupoval. Marketing zistil v čom je problém a na trhu sa objavil ten istý koláč s malou zmenou - pridať jedno vajce. Predaj sa neuveriteľne zvýšil.

Aj ja som chcela pridávať k hotovému Kristovmu dielu svoje skutky.

Pýtla som sa sama seba: chodím pravidelne do kostola? na sv. spoveď, prijimanie? dávam patričnú úctu Márii? a čo ruženec? modlím sa všetky modlitby, ktoré mám v zásuvke - a poviem vám, že ich je tam plná zásuvka, prosím celý zástup svätých a blahoslavených aby orodovali za mňa a moju rodinu? čítam pravidelne Bibliu? zachovávam všetky prvé piatky? prikázané sviatky? deviatníky? a popri tom čítam dosť duchovnej literatúry aby sa tak obohatil môj život? Urobila som všetko čo som mohla? Možno som neurobila dosť a moje snahy nemali konca. Prečo? Neviem, bola to pýcha? Nerozumela som tomu, kde je tá radosť z toho, že som Božie dieťa? Niečo ma držalo v napätí. Neuvedomovala som si, že ten celodenný kolotoč starostí o deti a domácnosť bola moja modlitba.

Nestíham, mám 3 deti a som zamestnaná. Som nemožná, veď aj ostatní maju 24 hodinový deň a stíhajú, alebo sa mi to len zdá? Oni pôjdu do neba a ja?…. kam pôjdem ja!?

Kolaps! Myslím ten duchovný.

Hm... začala som rozmýšľať. Môžu ma moje snahy a zásluhy urobiť hodnejšou spásy? Ak by to tak bolo, získala by som len veľmi malý kredit.

Nie, spása sa netýka toho, čo dokážem urobiť ja, ale toho čo už urobil On!

Zrazu sa všetko zmenilo, prišiel ten správny čas. Bože Ty si povyhadzoval z môjho života zbytočné veci a nahradil ich potrebnými. Kedy si to stihol, veď sa staráš o celé ľudstvo?

Dve deti dospeli aj ten tretí podrástol. Mám čas na všetko, dokonca aj na viac a hlavne mám radosť v srdci. Zrazu mi je všetko jasné, že to nie ja dávam, ale On mi dáva mieru hojnú natlačenú..

Ježišové dielo je dokončené – ten fantastický koláč so všetkými prísadami. On ho dal na trh v tej naj… kvalit so 100% zárukou večného života. Dál ho zadarmo, lebo cenu už zaplatil za nás – tú najvyššiu!

Predsa len, viete aká mena platí v nebi? Iba tá, ktorú ste rozdali tu na zemi.

Comments
sign-in-to-add-comment
"Nestíham, mám 3 deti a som zamestnaná. Som nemožná, veď aj ostatní maju 24 hodinový deň a stíhajú, alebo sa mi to len zdá?" - myslím, že nie. Nikto nestíha. Len si to navzájom nehovoríme... pretože: Ako by sme vyzerali pred ostatnými (rozumej tými, čo "stíhajú" - alebo sa aspoň tak tvária)? ;-)

Som hladná po príbehoch zo života. Normálnych rozprávaniach o tom, čo sa darí/nedarí, o živote, o snahách, pádoch, víťazstvách... úplne konkrétne ľudsky - ako ide život. V tomto príspevku som to aspoň ochutnala. emoticon
Posted on 6/28/12 8:04 AM.
Ďakujem. To boli roky úplnej dezorientácie, keď moji priatelia chodili po pútiach a ja som mala pocit, že nežijem ten správny život s Bohom, ale On to vyriešil za mňa.
Posted on 6/28/12 8:47 AM in reply to Eva Baranovičová.
Krásne! A pravdivé!
Ďakujem!
Posted on 6/28/12 9:59 AM.
Poslal by som vám smajlika, ale ešte som neprišla na to ako.
Posted on 6/28/12 10:11 AM in reply to Jana Znášiková.
...niekto by povedal, čo ty ešte chceš, máš robotu, sú tisícky čo ju nemajú...
Sú páry ktoré nie a nie mať deti a ty ich máš tri... paráda. na čo sa sťažuješ? Teš sa!!!
Máš všetko po čom iní iba zatiaľ márne túžia.

A máš aj kopec únavy, lopoty od nevidím do nevidím, a toto ti už niekto nezávidí...
naopak ty závidíš tým bez práce, že si môžu len tak poležať,.... a tým bez detí... že chodia po dovolenkách a majú na to....

...kým neprídeme na to, že presne môj život je ten naj môj život. že všetko v tejto chvíli je tak, ako má byť... lebo On už zaplatil a miluje ako prvý...
Posted on 6/29/12 11:45 AM.
Dobre hovoríš.
Aj keď - tento blog bol tuším o niečom trošičku inom. ;-)
Každopádne - nie každý, kto hovorí Pane, Pane, vojde do nebeského kráľovstva. To znamaná nie modlitby, omše, púte nám zaslúžia odmenu. Ony majú byť zdrojom síl aby sme vedeli žiť s Ním.
Možno tie, čo stíhali "chodiť po púťach" - zase nestíhali niečo iné. Možno dôležitejšie - praktickú lásku k svojim blížnym, možno k svojim deťom, manželovi... To nikto nevie posúdiť, len Ten, ktorý vie všetko. emoticon

(snáď som to ešte viac nezamotala 0:-) )
Posted on 6/29/12 12:23 PM in reply to Otília Ferenčíková.
Presne tak, to na to musí prísť každý sám, že tento Boží plán pre neho, je najlepší.
Posted on 6/29/12 1:13 PM in reply to Otília Ferenčíková.
Ako mam poslať smajlíka? Je to nejaká klávesová skratka?
Posted on 6/29/12 1:15 PM in reply to Eva Baranovičová.
dvobodka : pravá zátvorka ) emoticon
Posted on 6/29/12 1:27 PM in reply to Oľga Cárachová.
jednoducho napíšeš ": )"
ale bez medzeny.
emoticon
Posted on 6/29/12 1:53 PM in reply to Oľga Cárachová.
Posted on 6/29/12 3:39 PM in reply to Anna Václavová.
Posted on 6/29/12 3:40 PM in reply to Eva Baranovičová.
Posted on 6/29/12 7:37 PM in reply to Oľga Cárachová.
Posted on 10/14/12 11:04 PM.