« Back

Prebuď sa, ty, čo spíš... a bude ti svietiť Kristus! Ef 5,14 (reakcia na poprask okolo pastierskeho listu)

Prebuď sa, ty, čo spíš... a bude ti svietiť Kristus! Ef 5,14 (reakcia na poprask okolo pastierskeho listu)

Kresťanstvo je konfliktné a vždy bolo... Ježiša chceli zabiť preto že prezentoval svoje názory a pomenovával veci priamo Mk 11,18 / Mk 14,1 / Lk 13,31 / Lk 19,47 / Lk 22,2 / Jn 5,18 / Jn 7,1,19,20,25 / Jn 8,37,40 a na mnoho iných miestach Nakoniec sa im to aj podarilo...

            Ježiša chceli zabiť Mk 11,18 / Mk 14,1 / Lk 13,31 / Lk 19,47  / Lk 22,2 / Jn 5,18 / Jn 7,1,19,20,25 / Jn 8,37,40  a na mnoho iných miestach. Nakoniec sa im to podarilo. A poňom priišli na rad všetci ostatní jeho nasledovníci. Proste zbavili sa všetkých, proti ktorým už nemali žiadne ďalšie argumenty...
 
Uvedomujem si, že hlavný prúd tu už svoje názory písal pred týždňom. Tak teda ospravedlnťe mojú opozdenosť.
 
Mne osobne vadí, keď si ľudia myslia, že kresťan je ten "nekonfliktný tip" čo všetkých (najivne) slepo miluje a nechá so sebou utierať zadky... To nie je kresťanstvo. To je najivita! Biskupi otvorene pomenovali čo sa deje v našej spoločnosti (nazvali to kultúrou smrti) a išli do konfliktu. Prečo nie? Veď Ježiš bol konfliktný tip jak šíp (Lk 12,51) Celý historický vývoj ľudstva je o presadzovaní záujmov určitých skupín ľudí a o tom ako to dokázali. Konieckoncov aj my -Cirkev sme "záujmová skupina" so svojimi cieľmi a hodnotami.

Momentálne prebieha boj o to, ktorá záujmová skupina sa presadí a ako bude vyzerať (aj naša) budúcnosť. A popravde ja v tomto stojím na strane Cirkvi radšej ako by som sa mal postaviť na stranu "mŕtvych chrobákov" oháňajúcich sa termínami ako demagógia, "sloboda" a inými kvázi hodnotami. Totižto nerád by som sa dožil tohoto: http://www.lifesitenews.com/news/horror-mob-of-topless-pro-abort-feminists-attacks-rosary-praying-men-defend  (toto je pre mňa sodomský paškviľ) Takto si predstavujem ranných kresťanov v Koloseu. A tieto časy sa znova blížia... Od slobody a akejkoľvek normálnej hodnoty to má namíle ďaleko.
Tak sa teda zobuď! A rozhodni sa na čijej strane si (Jak 5,12) a akú budúcnosť chceš. Buď horúci alebo studený, no nie vlažný (Zj 3,16)
 
Kresťanstvo je konfliktné a vždy bolo...
Comments
sign-in-to-add-comment
No comments yet. Be the first.