« Back

Zhroz sa, človeče

Zhroz sa, človeče

A opäť je na pretrase téma, ktorá rozdeľuje svet. Homosexuáli. Dnes sa chcem dotknúť nášho pastiera, otca M. Kuffu, ktorý povedal svoj názor na túto žeravú otázku, a povedzme si pravdu, zasiahol terč do čierneho.

Tento náš duchovný pastier sa nepretŕča pred kamerami na to, aby sa za každú cenu zviditeľnil. Robí si svoje povinnosti nad ich rámec a je vzorom v čnostiach pre nás všetkých. Nie on prichádza za novinármi, ale oni prichádzajú za ním. Pripadajú mi ako tí, (nechcem ich menovať), čo chcú nachytať Ježiša, položia mu podľa nich zákernú otázku a čakajú, že „sa chytí“.

Otec M. Kuffa je pravdovravný a Boha - bojný človek.  Ak chce niekto použiť terminológiu, že „nedáva si servítku pred ústa“, tak nech sa páči, ale iba v tom kontexte, tak, aby nikoho neurazil. Pravdu pomenuje pravdou a lož pomenuje lžou. Neprekrýva jedno druhým tak, aby sa niekomu zapáčil. Vie, že pravda so sebou prináša aj nepriateľov a nebojí sa ju pomenovať nahlas. Neprekrúca, neprispôsobuje si pravdu podľa potrieb toho, kto ho skúša, alebo podľa očakávaní, čo chce počuť národ. Jeho slovo je slovom pastiera, ktorý vedie svoje stádo do Cieľa.

Neočakáva ani potlesk, vždy prízvukuje, že všetko, čo koná, koná pre to, aby nebol slávny nejaký dedinský farár, ale aby bol oslávený Boh. Vždy pred každým vystúpením prednesie ku Nemu svoju modlitbu, až potom začne kázať. V mene Božom.

Novinár, ktorý príde za ním s jasnou otázkou a on mu jasne odpovie, ktorý ale potom, pod tlakom verejnosti, zmaže video s ním natočené, ho podľa mňa prišiel iba pokúšať.

Povedzte mi, načo chcel vedieť jeho názor? Aby vznikla z toho ďalšia aféra? Akí sú kňazi stále neprispôsobiví tejto dobe a veľmi netolerantní? Ako to myslel, keď povedal, že homosexuál je ešte horší ako obyčajný vrah? Samozrejme, veta je vytrhnutá z kontextu, ako vždy, keď chce niekto niekoho pranierovať a nezamyslí sa dôsledne nad celým prejavom, v tomto prípade „skúšaného“ Božieho služobníka.

Hneď sa zdvihne vlna kritiky a do popredia sa vyzdvihujú opäť ľudské práva a sloboda každého človeka.

Ale potom, prosím vás, na čo chcete vedieť názor jedného kňaza, ktorý z bielej farby neurobí zelenú, ani z čiernej červenú? Ktorý sa nebude hrať so slovíčkami a nebude si slová v ústach pohadzovať z jednej strany na druhú tak, aby pekne zneli?

Čoho sa bojíte, vy, zástancovia  vraj etiky, humanity a slobody?

Prečo sa  „sporné“ video muselo stiahnuť z internetu? (Pre jeho "nenávistný obsah?")

Na čo potom idete za človekom, ktorý je hlasom národa a pokúšate ho?

Otec M. Kuffa za vašu kritiku nezmení svoj názor, ani postoj. On je pripravený, že bude mať aj nepriateľov. Tak, ako aj Ježiš. Či má iné hlásať a iné si myslieť? Povie pravdu nahlas, nezaobalene, pravdivo.

Ak chce niekto robiť rozhovor s hocikým, musí byť pripravený aj na také odpovede, ktoré budú „proti jeho srsti“. Ak ich navyše zverejní, má si obstáť pred svetom, prečo to urobil a zodpovedne sa postaviť za obsah videa. Má obhájiť pred celým svetom:

„Hľa, išiel som za týmto človekom, lebo si veľmi cením jeho názory, jeho postoje, i jeho samého,  nielen ako človeka, ale aj ako kňaza. Ak sa vám obsah videa nepáči, to nie je môj problém. Máte dve možnosti: vypnúť spomínaný rozhovor, alebo sa zamyslieť nad tým, čo chcel duchovný otec povedať“.

Ak ho ale stiahne pred verejnosťou preto, aby nepoburoval, potom ho išiel iba pokúšať. Alebo nebol pripravený niesť zodpovednosť za svoje otázky, za človeka, ktorý bol hodný mojej priazni, môjho drahocenného času.  Alebo chcel vyvolať iba senzáciu, ktorá mu vyšla?

Ja nie som hovorca nášho drahého kňaza, ale chcem povedať kratučký názor, ako zapôsobila tá sporná veta na mňa, ktorú povedal, lebo, našťastie, ja som to video stačila ešte včas vidieť...Otec M. Kuffa rozdeľoval homosexuálov do dvoch skupín. Jedných do tej, čo sa chcú zmeniť, čo s tým chcú niečo robiť, a druhých, čo nevedia, čo majú so sebou robiť od rozkoše. Varuje nás pred tým, že ak budeme takéto zväzky podporovať, - moderný výraz je Homoloby, - tak potom je to diabolské, a prirovnáva ich k masovým vrahom, ku genocíde nášho národa...Hľa, slová, pri ktorých sa máme zaseknúť, ba doslova zhroziť sa!

Prečo je vraj vrah lepší, ako oni, tí, čo tvrdošijne zotrvávajú v takomto stave bez zmeny zmýšľania, bez zmeny práce na sebe, presne tak, ako to trefne vystihol:  tí, čo nevedia, čo majú so sebou robiť od rozkoše?

Pretože vrah zabíja iba telo. Dušu zabiť nemôže.

No pri tejto cieľovej skupine, presne tak, ako to označil duchovný otec, sa zabíja duša človeka. A všetkých ostatných, ktorým sa vtĺka do hlavy, že je to samozrejmé, prirodzené...

Duša človeka, ktorá má nesmiernu cenu! Nevyčísliteľnú, lebo za ňu zomrel Spasiteľ sveta, Ježiš.

 

Kto nám povie pravdu zrozumiteľnejšie, ako kňaz? Prečo sa jej bojíme a zapchávame si uši prehlušujúcou hudbou a názormi tých, čo nám tie uši šteklia takými slovami, ktoré my chceme počuť?

Vraj tvrdé slová!

Hľa, čo hovorí Sv. Písmo: Jer2

11 Ak si národ zmenil bohov - nuž to ani nie sú bohovia! Môj národ však zamenil svoju slávu za čosi bezvládne.

12 Zdeste sa nad tým, nebesá, zhrozte sa veľmi, preveľmi, hovorí Pán.

 

Zhroz sa, teda, človeče, ktorý si si zo svojho tela urobil boha.

Zhroz sa, človeče, dokým je čas!

 

A prosím, vy všetci, čo si myslíte, že mate právo umlčať hlas kňaza, nerobte tak! Aby na nás nespočinul Boží hnev! Ak máme stále kňazov, Božích pastierov, stále sme mocne Bohom požehnaní.

Pretože v nich prebýva živý Kristus.

Cez ich posvätené ruky prichádza Ježiš aj do našich sŕdc.

 

Beda, ak budeme národom, ktorý bude chcieť umlčať hlas kňaza, hlas Boží.

 

Beda nám!

   

 

obrázok: Google

Comments
sign-in-to-add-comment
Ježiš za také učenie skončil na kríži......
A niekedy sa už ani veriacim nechce premýšľať........
A komu je to výkričník do svedomia, tak miesto premýšľania- bije.
U nás na Slovensku.
A v krajinách Ázie a Afriky sa prelieva aj krv.
No Víťaz je Kristus. Tak to veríme.
Ďakujem, Evka!
Posted on 27/08/14 13:24.
Na pravdu reagujú útokom tí, ktorí nemajú v sebe lásku.
Posted on 28/08/14 11:17.
Evička, máš môj súhlas.... pripájam sa, lebo aj ja to tak vidím..... aj keď nie sme hovorcami "nášho drahého kňaza Maroša " ! Vyprosujem Tebe a Tvojej rozrastajúcej sa rodine hojné Božie požehnanie ♥
Posted on 02/09/14 17:04 in reply to Anna Václavová.

whole-profile
Ž95,1 Poďte, plesajme v Pánovi, oslavujme Boha, našu spásu.

Eva belongs-to:

Friends

Štefan Hrbček
Ján Pankovčin
Anna Lojeková
Martin Lojek
Robert Krett
Martin Majda
Marcela Bagínová
Eva Baranovičová
June 19
Daniel Ruščák commented on Eva Vráblová's blog entry, Bohu vďaka!....
12:22
October 21
Eva Vráblová wrote a new blog entry, Rodičia, viete, čo si vaše deti kupujú na desiatu?.
15:19
May 4
Eva Vráblová wrote a new blog entry, Deti - ako plod manželskej lásky.
11:53
April 16
Eva Vráblová updated a blog entry, Súcitíme.
12:27
Eva Vráblová updated a blog entry, Súcitíme.
12:19
Eva Vráblová wrote a new blog entry, Súcitíme.
12:13
April 12
Eva Vráblová updated a blog entry, Priatelia sú hviezdy na nebi.
17:43
Eva Vráblová wrote a new blog entry, Priatelia sú hviezdy na nebi.
17:39
April 10
Eva Vráblová wrote a new blog entry, Milujem, milujem svoj život.
17:22
April 8
16:42
Subscribe to Eva Vráblová's activities. (Opens New Window)