« Back

Po čom túžiš?

 Hovorí sa, že zdravý človek má kopec túžob a želaní, chorý iba jedno.

Zamyslel/a si sa niekedy nad tým, po čom túžiš ty?

Mať prácu? 

Mať lepšie platenú prácu?  

Môcť ísť s rodinou na dovolenku...

zrekonštruovať bytové jadro

nový koberec, auto, 

viac času  na pohyb a pobyt v prírode

vedieť uživiť rodinu...

byť zdravý

byť múdry

šťastný

uznávaný

ocenený

...

či?

Comments
sign-in-to-add-comment
poriadne sa vyspať.. :-D aspon v mojom prípade.. Minule ma napaadla bezbožná myšlienka: keby som ochorel.. aspon by som sa vyspal emoticon
Posted on 4/3/12 11:06 PM.
No,otec Štefan, mne to pripomenulo moje známe, ak si chcem oddýchnuť,...idem na materskú. Ale ten oddych je naozaj iba v pôrodnici po pôrode tých 5 dní, kedy nemusím variť, prať, odpovedať neustále na na mamíííííí a prečo? a kde mám? a nevieš? a byť k dispozícii vždy a všetkým. Vychutnávam si čas v pôrodnici, kedy sa vyspím, nerobím veci ktoré doma robievam a ani ten človiečik čerstvý ešte na mňa nekričí svoje oprávnené i neoprávnené požiadavky. Môžem si vychutnať každú chvíľku, kedy sme sami s nemluvňaťom a ono práve netrénuje pľúca. Môžem sa modliť dosýtosti, žasnúť nad darom života i Darcom. Ak naozaj chcem spať, tvrdo aj cez deň, odnesiem drobca na novorodenecké oddelenie a môžem si aj to dovoliť.
Až pri piatom dieťati som sa naučila dojčiť po ležiačky, skôr spiac, ako bdejúc. Takže aj toto dávam do pľacu, snáď to budúcim maminám pomôže aspoň na chvíľku pri dojčení zavrieť oči a popremietať si na viečka zvnútra pár pekných oddychových filmov....aj cez deň.

...a teraz sa vrátim otec Štefan k vám.
Viete, že Boh stvoril svet za 6 dní, čo robil siedmy?
Nemusí to byť nedeľa u vás, lebo vy, kňazi máte perné nedele... a práve preto, je nevyhnutné bojovať o svoj voľný deň niekedy uprostred týždňa. Neučiť vtedy náboženstvo, nemať žiadne stretká, žiadne porady, žiadne prípravy kázní, žiadne nič, iba veľký nápis Deň pre mňa. Môcť ísť na návštevu na celý deň do divočiny niekam do prírody a naozaj vypnúť, môcť sa zamknúť vo svojej izbe a naozaj sa vyspať,...čokoľvek, ísť do Aqua parku na celý deň...
Samozrejme, že to neide tam, kde je človek na fare sám na 24 hodín. Ale tam kde ste dvaja sa dá dohodnúť skoordinovať, aby každý mal jeden deň v týždni, alebo aspoň raz za dva týždne dva dni pokope naozaj voľné a prestriedate si to.
Pri nápore ktorý na vás je objektívne, pri vašej rozsiahlej a neľahkej pastorácii ktorú sledujeme tu na MK to nie je ľahké, ale dá sa. TIME Manažment je niečo!
čítala som že sa modlíte každé ráno s farárom ruženec. Na toto si viete nájsť čas a pravidelne, takže je možné niečo zautomatizovať, ustanoviť, dať do diára a trvať na tom!!! Deň na relax týždenne. No dobre, aspoň pol dňa pre začiatok. S vypnutým mobilom, vypnutým PC, vypnutým zvončekom pri dverách. určite sa vynorí zoznam vecí ktoré by som rád videl, navštívil, urobil a nikdy nie je čas... na čom nám naozaj záleží, na to si vyhradíme čas. Malo by nám záležať na obnove našich síl, upevnení zdravia...
Choroba je už varovný signál 5 min po 12. To už je zle, ak si organizmus pýta voľno takým spôsobom.
To všetko vy dávno viete....veď nepíšem nič nové.

Ostante raz ráno v posteli. len tak. oddýchnite si keď nemáte raňajšiu svätú omšu,pozvite pána farára na ruženec k vám do izby, poproste ho o láskavosť, aby ste si mohli pospať, oddýchnuť, bez komunikácie s celým svetom. Ak to pôjde zorganizovať, poprekladať aktivity, bude to váš úspech a pomoc samému sebe. Držím palce.
Posted on 4/4/12 6:10 AM in reply to Štefan Hrbček.
Som si istá, že ma Pán miluje. Svätá Terézia z Ávily by povedala: Slo Dios basta.
Bo sám stačí.
Ale ja nie som svätá Terézia. Ja som sestra Mária, ktorá sa snaží kráčať za Pánom.
Netúžim po ováciách, potlesku, pochlebovaní.
Túžim ,aby mňa, márnotratnú dcéru, po privítaní v dome, pri hostine nečakal len Otec, ale aj niekto, kto na tej hostine bude spievať a tancovať.
Zatiaľ vidím len hradbu starších bratov, ktorým sa na hostinu nechce....žeby som ešte smrdela za prascami?
Túžim, aby ma prijali takú, aká som a akú si ma privíňa Otec.
Aby takmer 50 ročná pripomienka kňaza, ktorý ma prijímal do Cirkvi: "Chcem, aby si vedela, že máš aj bratov a sestry, lebo Pán Ježiš založil Cirkev", bola pravdivá. Ideál: byť sám- síce sem tam v katolíckej Cirkvi miesto má, ale neviem, či aj po II.Vatikánskom koncile. Ja to kladiem do baroka. :-)
Prajem Vám krásnu Veľkú noc a radosť z Kristovho víťazstva.
Posted on 4/4/12 8:01 AM.