« Back

zamrznuté potrubie

Boli sme u mojich rodičov pred dvoma týždňami, bývajú v rodinnom dome.

Múr v kuchyni, kde je vodovodné potrubie, je vonkajší múr a v čase najväčších vytrvalých mrazov zamrzlo potrubie aj voda aj odpad...

dva týždne sa otec trápil, aby to nejako spojazdnil

 mama nosila na varenie vodu z kúpeľne, v kúpeľni aj umývala riady,

chvála Bohu že tiekla voda aspoň tam.

od koľkých ľudí som v poslednom čase počula, že im zamrzla voda...v dome, na fare, v bytovke...

naozja ich bolo nemálo

...

na popolcovú stredu pri svätej omši o 12,00 na označenie čela šiel každý a trvalo to pri 7 kňazoch viac než 15 minút

naozaj bolo natrieskané

prijímanie ale skončilo oveľa oveľa skôr ako udeľovanie popola

???

žeby zamrznuté potrubia?

Comments
sign-in-to-add-comment
Otka ,ak môžem tak familiarnejšie .Nuže Zima bola naozaj dobra a mala aj všetky parametre Zimnosti :-) . Istotne ved ,ak v hlbke 40-65 cm zamrzne potrubie , tak klobúk dole pred pani Zimou.Nakoniec som to videl na lazoch lokality Myjava , kde bývajú rodičia. Ked sa len dá, tak dobehnem z BA a niečo im donesiem ,aby mali vždy nejaké potraviny. Uf idúc z BA , kde bolo nadránom -16 C som prišiel do Osuského , kde bolo -23 C .Nuže rodičia sa báli tiež , či nepopraská vedenie vody , plyn a pod.No rozvody po dedine obstáli ,len preto , že pár rokov vzad ich menili po dedine a obalovali izohmotou.

Popolcová streda napomína človeka,aby si uvedomil svoje miesto a prestal strúhať frajerinu. Bo mnoho ľudí si postavilo vzdušné zámky a tie padli ,ako veža z kariet.Uf za 3 roky 4 pohreby nuž realita pohrebov mi ukázala kam spejeme a predstierať si nejakú "abnormálnu"ambiciu do života hmm , tak z toho som už ako si vyrástol.

Takže prísť si po pomazanie popolcom ,ak vidime skrze duchovné okuliare je dobre.Otilia ,ale prečo už len bolo menej ludí na sv.prijmaní?Nuž tento jav nebol len u vás v Prešove ,ale aj tu v BA.Ide o zaujimavý zjav.Ale jednoducho vysvetliteľný.Prijať popolec ,ako znak kajúcnosti je prosté z dôvodu, že hádam si pristupujúci uvedomuje svoju pominuteľnosť.

Ale pristupiť k "príjmaniu" , ako zbežne vravíme je iné kafíčo. Hold som presvedčený , že je v Eucharistií samotný Kristus Pán v trojjedinosti?Lebo nevidím zmysel isť si po "oplátku" ,ak neverím , že Boh je prítomen.Ak verím , tak mám na to ,aby som padol pred Bohom na kolená a vlezol do "spovednice"? Hold prehrabať sa vo svojom vnútri a povedať Bohu "Pane toto som dokašlal , prepáč" je niekedy ,ako liezť na Gerlach.

Nebodaj postretnem "recht knaza" a ten mi prehovorí do duše ,ako ozajstný chlap a spovedník , tak to je Otilia dalšie "Memento". Či to kajucne prijmem ,alebo sa na vec vykašlem a pristupim k popolcu , či k spovedi raz za 2 roky.Hmm je to vec prístupu Otília.Nuže nečudujem sa , že na "Popolci bolo viac ľudí ,ako na sv.prijmani".

Lebo kolko ľudí , tak toľko prístupov k Božím veciam.
Posted on 2/26/12 12:14 PM.
Otili, vynikajúci postreh a vynikajúce prirovnanie!
Posted on 2/26/12 6:09 PM.
Otilka, krásne si to vystihla. Ja si myslím, že vôbec neobstojí fakt, že si ľudia uvedomujú svoju pominuteľnosť, a preto idú na "popol". Veď títo ľudia určite poznajú najúžasnejšiu modlitbu Otče náš... a podľa toho, ako sa správajú k Eucharistii, to znamená, že keď nepríjmajú duchovný chlieb ( pretože neboli na spovedi) svedčí o tom, že takíto ľudia síce vedia, že chlieb, o ktorý prosia Nebeského Otca je potravou pre nich úplne samozrejmou pretože modlitbou neprosia o nič výnimočné ale úplne samozrejmé, ako je fakt, že jesť treba každý deň, ale zabúdajú na potravu pre dušu a aj na to, že príjmanie Eucharistie je jeden z piatich spôsobov, kedy sa osobne tajomným spôsobom stretávajú s Ježišom. A pokiaľ si toto ľudia neuvedomia, tak rady na sväté prijímanie sa nebudú zväčšovať
Posted on 2/29/12 9:51 AM in reply to Eva Vráblová.