« Späť

TV LUX: SAFi 2013 má víťaza

TV LUX: SAFi 2013 má víťaza

Súťaž amatérskych filmárov SAFi 2013 má víťaza!
6. decembra 2013
Tlačová správa

Súťaž amatérskych filmárov SAFi 2013 na tému Moja farnosť má víťaza. Stala sa ním dvojica mladých tvorcov Lukáš Lenner a Juraj Ondruš, ktorá natočila krátky dokument o farnosti sv. Gorazda v Nitre - Klokočine. Vo štvrtok 5. decembra odovzdal cenu víťazom v relácii Doma je doma za prítomnosti všetkých finalistov riaditeľ TV LUX Ján Buc.

"Obrovská vďaka všetkým ľuďom, ktorí hlasovali a posunuli nás hore," odkázal v relácii Doma je doma Lukáš Lenner všetkým, ktorí podporili víťazné video.

Výsledné poradie po hlasovaní vo finálovom kole:

1. miesto: Lukáš Lenner a Juraj Ondruš, farnosť sv. Gorazda Nitra - Klokočina
2. miesto: Patrik Benyak a Barbora Ambrózová, Kežmarok
3. miesto: Anna Sedláčková a kol., Kysucké Nové Mesto 
4. miesto: Martina Vodičková, Trstená

Víťazná dvojica získala kameru GOPRO HD HERO 3 a z farnosti sv. Gorazda v Nitre prinesie Televízia LUX po dohode so správcom farnosti priamy prenos svätej omše na náklady televízie. Všetky súťažné videá je možné si pozrieť na stránke http://safi.tvlux.sk/.

Súťaž amatérskych filmárov sa konala v Televízii LUX po prvýkrát. V septembri tohto roku bola vyhlásená súťaž i prvá téma: Moja farnosť. Úlohou súťažiacich bolo natočiť krátky dokument o svojej farnosti v dĺžke do 5 min, na úvod krátko a originálne predstaviť seba a v rámci predstavenia farnosti tvorivým spôsobom spomenúť Televíziu LUX. Následne mali diváci možnosť hlasovať na internete za jednotlivé videá. Z 30 súťažných videí posunulo divácke hlasovanie 2 videá do finále a ďalšie 2 videá posunula do finále odborná porota.

 

Moju Komunitu informovala
Ing. Eva Hrešková, PhD.

PR manažérka TV LUX

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
to je paradny napad.. nech sa ukazu mlade talenty a schopni ludia.. NEch sa tvori kvalitny autorský materiál.. emoticon
Odoslané 7.12.2013 1:12.