Blog

« Назад

Os Hillman : Keď sa zdá, že Pán mešká

Os Hillman : Keď sa zdá, že Pán mešká

„Lebo videnie je ešte na určený čas, no náhli sa ku koncu a nesklame; ak sa oddiali, čakaj naň, veď určite príde a nezmešká.“ Habakuk 2,3

Boh má plný sklad požehnania, ktorý je rezervovaný pre Teba a pre mňa. Naše načasovanie toho, kedy máme toto požehnanie prijať môže byť predsa odlišné od toho Božieho. Boh má zvláštny časový harmonogram, ktorého naplnenie vyžaduje, aby sa splnil zámer, ktorý má On v živote veriaceho človeka. Niekedy sa toto načasovanie zdá neskutočne kruté a bolestivé, no predsa je potrebné.

Keď čítame o patriarchovi Jozefovi, ktorý sa stal otrokom v Egypte a bol uväznený kvôli nespravodlivému obvinenniu, bolo by jednoduché kritizovať Boha- vládcu vesmíru. Oh, aké kruté a nestarostlivé- mohli by sme si myslieť- Jozef očakával, že bude prepustený z väzenia po tom, čo vyložil správne sny faraónových sluhov, ale potom naň zabudli a ostal vo väzení ďalšie dva roky.

Prečo ? Skoré prepustenie by zničilo perfektný Boží plán.

Viac ako na čokoľvek iné si Boh necháva dostatok času na rozvinutie nášho charakteru. Boh si nemohol dovoliť zveriť zásoby celej obrovskej ríše 30-ročnému pyšnému správcovi.

Ak odmietame Božiu nápravu, môžeme  dokonca spôsobiť meškanie v tomto Božom harmonograme. Hoci je niekedy ťažké porozumieť, Pán je spravodlivý a veľkodušný vo svojom  jednaní k Jeho deťom. Keď sa už ale rozhodne konať v našom záujme, budeme si vážiť to predošlé meškanie a často pochopíme dôvod, prečo to takto bolo potrebné.

„A preto Pán čaká, aby sa zľutoval nad vami, a preto sa dvíha, aby vás omilostil, veď Bohom pravdy je Pán, blažení všetci, čo dúfajú v neho.“ Iz 30,18

 

Ak očakávaš naplnenie Božej vízie vo svojom živote, popros Pána, aby Ti dal milosť vydržať. Bude to stáť za to !

 

Preložené z originálu TGIF: When Lord Tarries (nekrátené)

Комментарии