Дневники

« Назад

Nie, nie sme milosrdní

Nie, nie sme milosrdní

Pán nám daroval odpustenie najvyššej forme - zomrel pre nás, pre náš hriech. My však, my nie sme milosrdní. Nedokážeme odpúšťať. Nevieme to, nenaučili sme sa to. Nie, nepochopili sme odkaz z Evanjelia, nedokážeme konať v živote, Nevieme, alebo nechceme odpustiť?

 

Pán nám ukázal, ako máme žiť, Nikto nemôže prehliadnuť Evanjelium. Je príliš skutočné, príliš reálne a je autentické.

Kázal odpustenie, hovoril o milosrdenstve, Voči sebe samému, voči bratovi, sestre. Nemôžeme to nevidieť. On,Boh odpustil všetko! Úplne jednoducho, len tak, ako by tým odpustením márnil svoju moc! Prečo to neviem nasledovať? Prečo s tým máme tak veľký problém?

NEMILUJEME. Nedokážeme milovať brata, ktorý je iný ako my, ktorý je iný, ako naša predstava o ňom, je iný ako by som chcel ja!

To nie je láska! To nie je Pán! To sú len moje malé, ničotné predstavy o tom, ako by mal môj blížny vyzerať, ako by sa mal správať a aký by mal byť - podľa MŇA!

To nie je Božie, to nie je ten plán, ktorý nám kázal Ježiš svojim životom! To je iba moja predstava spásy a bratstva... Nie je Božia, nie je dobrá, nie je na spásu...mne, ani bratovi a sestre!

Pomysli: na samaritána, na malomocných, na slepých alebo chromých od narodenia, na Lazára... On mal kadého z nich v svojej opatere, v svoje láske. A ja?

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Mária, vďaka za myšlienky. Silné a pritom tak jednoduché!
Отправлено в 11.04.13 7:10.
Súhlasím, ale nekomentujem. Nemám na to právo. Nie je ešte vo mne tá skutočne Božia láska.
Отправлено в 11.04.13 9:06.
Ďakujem Bohuemoticon že mi to dáva spoznať, potrebujeme to vedieť. Musíme načúvať pozorne, a prijdeme k poznaniu...zistíme mnohé veci, prídeme na to. že nemáme "problémy" ale jeden problém, ktorý urobí zo všetkého problémy... Ak nerozumieme, pýtajme sa Boha, dá odpoveď - ak odmietame (rozhodnem sa ja), ak máme strach(strach mi berie vnímanie Boha), čo nám Boh odpovie, nebudeme môcť nájsť jeho odpoveď(neistota). Ak nepochopíme, čo je odpustenie, zrúti sa nám celý domček lásky... Potom nepochopíme ani milosrdenstvo, ani iných ľudí, a ani seba nie. Dlhé roky som nerozumela...preto dnes za to ďakujem Bohu a modlím sa za nás všetkých, aby sme vedeli pochopiť a nebáli sa, aby sa pýtali a aby sme túžili prijať jeho svetlo, aby sme sa stali vidiaciemoticon
Отправлено в 11.04.13 12:15 в ответ на Martin Lojek.
Отправлено в 11.04.13 18:26 в ответ на Mária-Irma Danieliszová.
...ľudia, ktorí zraňujú iných, nemajú zmysel pre Božie veci. Sú veľmi biedni - duchovne, ak sa človek robí pred inými "veľkým"tak, že udrie slovom aj správaním sa iného, je úbožiak a nemá kvalitu charakteru. Žiaľ to sa mohým ešte aj páči a získa si ich na svoju stranu... nám ide o to, aby sme nikoho neodsudzovali, zároveň však si nemáme nechať ubližovať. To je troška problém, lebo v tom nemáme jasno, zdá sa, že nevieme predložiť protivníkovi hranice, bez toho, aby sme sa sami pri tom cítili zle. To treba cvičiť, a prosiť Boha o múdrosť a odvahu, rozvážnosť a milosrdné srdce. Je iné, niekomu oplácať zlo zlým a je iné, ukázať mu, že môže ísť iba potiaľ a nie ďalej. Nenaučili sme sa, ako sa máme správne obrániť proti zlu. Nevieme sa brániť zbraňami ducha a mnohí s tým máme veľký problém. Tým, že si necháme ublížiť, dávame do rúk protivníka ešte aj palicu, hoci on už má dosť pre to, aby nám škodil. Boh je mocný a my s ním sme tiež mocní. Naučme sa používať jeho nástroje, ktoré máme.Učme sa obrániť seba a blížnych proti nespravodlivosti iného, ktorého treba chrániť, spôsobom, ako to má robiť kresťanemoticon (komentár, ku ktorému bol tento komentár, bol odstránený na žiadosť autorky)
Отправлено в 25.04.13 10:57.
A v kom je? Kým sme na zemi učíme sa...
(ako rada hovorím - teoreticky to mám zvládnuté - ale v praxi sa nedarí ani náhodou)

Vďaka za myšlienky, ktoré môžu klíčiť a rásť... do skutkov milosrdnej lásky!
Отправлено в 11.04.13 17:16 в ответ на Mária-Irma Danieliszová.