Lov letných radostí

« Назад

2. deň po - Radosť nekončí

2. deň po - Radosť nekončí

Príjemný deň vám želám aj dnes. 

Teším sa spolu s vami zo všetkých zážitkov, o ktoré sa so mnou delíte vo svojich formulároch. Už som ich niekoľko dostala, ale teším sa, že ich dostanem ešte viac. Každý z vašich e-mailov ma veľmi potešil (poteší). Vidím v nich veľa radosti, ktorú ste prežívali počas prázdninových mesiacov, a tiež ochotu deliť sa o svoje radosti aj s inými. 

Na každý e-mail, ktorý dostanem hneď posielam odpoveď, aby ste vedeli, že pošta prišla v poriadku. Takže ak ste mi už poslali formulár a odpoveď ste nedostali, začnite pátrať, pretože občas sa môže stať, že sa e-mail niekde zatúla. Kontrolovať a hodnotiť však začnem až po návrate "do civilizácie", teda najskôr v sobotu (zajtra). Konečný výsledok a meno výhercu sa dozviete pravdepodobne v stredu 7. septembra. Ale oplatí sa nakuknúť aj skôr, určite vás tu bude čakať ešte nejaké prekvapenie. 

Pre povzbudenie tým, ktorí váhajú, či má zmysel zapájať sa aj do súťaže, prezradím zatiaľ len toľko, že ani jeden zo súťažiacich si zatiaľ nenárokuje plný počet bodov, takže o víťazovi ešte určite nie je rozhodnuté. Ale napíšte aj v prípade, že vôbec nemáte záujem súťažiť. Ak nie pre iné, tak aby som o vás vedela, a tešila sa z vás. :)

 

A pre tých, ktorí by chceli v hľadaní malých každodenných radostí pokračovať, mám ešte niekoľko tipov: 

1. Môžete si naďalej spestrovať dni malými úlohami. Pre inšpiráciu vám tu ponúkam niekoľko nápadov, ktoré mi "ostali v zálohe" nepoužité. 

- Ozdobte si kvetináč (aby bolo doma pestro. Aj na jeseň. Aj v čase, keď akurát nič nekvitne...)
- Poslúžte niekomu. A poslúžte s radosťou. Urobte radosť niekomu, kto to od vás vôbec nečaká. Uvidíte, že jeho radosť bude aj vašou radosťou. A vaša radosť bude o to väčšia, čím ťažšie je pre vás "prekročiť svoj tieň" a osloviť ho alebo urobiť prácu, do ktorej sa nikomu nechce. 
- Urobte si r
adosť s ľadom. Určite vymyslíte niečo zábavné alebo veselé, čím si môžete spestriť posledné horúce dni. 
- Skladajte puzle. Kúpené, darované, alebo hoci vlastnoručne vyrobené. Alebo ešte lepšie - vyrobte si puzle. V prípade nedostatku inšpirácie môžete rozstrihať obrázkovú pohľadnicu a urobiť si súťaž, kto ju rýchlejšie poskladá. 
- Upečte si koláčik. Napríklad na oslavu nového začiatku. Alebo si ním oslaďte posledný prázdninový víkend. 
- Uvarte nejaké zábavné jedlo. Veď nielen láska, ale aj radosť môže prechádzať aj cez žalúdok. A určite aj cez zrak. 
- Vyrobte si vodný mlynček. Vždy som obdivovala babičku, keď vystrúhala z niekoľkých halúzok mlynské koleso, ktoré sa otáčalo, keď ho upevnila v potoku. Mala som z toho veľkú radosť, keď sme ho tam nechali otáčať sa aj po našom odchode. Najneskôr na budúce prázdniny si podobný mlynček skúsim vyrobiť!
- Chytajte vietor. 
Ako? Napríklad môžete púšťať šarkana. Alebo si urobíte vrtuľku z papiera. Prípadne nejakú ozdobu, čo sa bude trepotať vo vetre, zvonkohru, na ktorej bude vietor vyludzovať roztodivné zvuky... Alebo vymyslite nejaký váš vlastný spôsob, ako sa zabaviť s vetrom.
- ... 

2. Nezabudnite si každý deň nájsť aspoň chvíľku času na vypĺňanie vášho zošita radosti a vďačnosti. Viete, toho, ktorý ste si vyrobili v poslednej prázdninovej výzve a do ktorého si každý deň chcete zapísať, za čo  by ste chceli v ten deň Bohu ďakovať. Určite sa nájde aspoň nejaký dar každý deň. Každý deň aspoň nejaká vec, za ktorú môžete byť vďační. Lebo kto je vďačný, je šťastnejší a prežíva radostnejší život. Želám vám, nech sa vám to vždy darí. 

3. Zapojte sa do spoločenstva vďačnosti na internete. Pretože spoločne ide všetko lepšie. Môžeme sa navzájom povzbudzovať, inšpirovať a pomáhať si na ceste životom, ktorú chceme urobiť cestou radosti a vďačnosti - cestou Božích detí. 

- Tu na stránke http://www.mojakomunita.sk/web/radost-a-vdacnost nájdete nové články, o tom, ako môžeme prežívať radosť aj vtedy, keď nám život prináša ťažké chvíle. Je tu možnosť napísať komentár o tom, aké radosti prežívate, alebo prečítať si komentáre iných.

- V ľavom menu (na ľavej strane stránky Cesta vďačnosti) nájdete kalendár, v ktorom sa vám každý deň zobrazí nová téma podľa Ann Voskampovej. Aby sme nikdy nestrácali inšpiráciu v hľadaní Božích darov, ktorými nás Pán každý deň zahŕňa. Ak máte "chytrý telefón" - android, alebo máte prístup ku kalendárom od google, môžete si kalendár stiahnuť a mať ho stále poruke. 

- Sme aj na sociálnych sieťach. Novinky môžete sledovať na facebookovej stránke Radosť a vďačnosť.

- V uzavretej facebookovej skupine (to znamená, že nikto zvonku nevidí, čo si tam píšeme) Cesta vďačnosti sa navzájom delíme o veci, za ktoré sme každý deň vďační. Každý z vás je srdečne vítaný. Stačí sa prihlásiť a počkať na schválenie a môžete sa pridať k nám.  

- O všetkých novinkách informujem aj na stránke G+ Radosť a vďačnosť

- Zabudla som ešte na niečo? Nie som si istá. Každopádne - hneď ako si spomeniem, napíšem vám o tom v novom článku. Takže určite sa oplatí občas prísť pozrieť, čo je tu nové. 

Najneskôr v stredu 7.  septembra, keď by malo byť známe meno výhercu hlavnej ceny - nových knižiek z vydavateľstva Kumrán, nádhernej kuchárskej knihy zameranej na poobedňajšie a večerné kuchtenie od Florentýny Zatloukalovej Večeře u Florentýny a radostných letných podšálok - pomaľovaných kachličiek, ktoré som pre vás pripravila ja. Máte sa na čo tešiť. :)

Zatiaľ vám želám pekné dni, príjemný posledný prázdninový víkend a radostné vykročenie do nového školského roka. 

Eva Letitia.

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Пока нет комментариев. Будь первым.