Blog

« Назад

Radosť v Bohu

Radosť v Bohu

"Ustavične sa radujte a vzdávajte vďaky!" 1Solúnčanom 5, 16-18; Bez prestania: Radovať sa a vzdávať vďaky Bohu. Stále.

Pánovej milosti plná je zem!

Predstavila som si Božiu milosť ako  srieň, ktorý je dnes jednoducho všade. Padajúci srieň, hmla je úplne všade. Tak je prítomná Božia milosť. Jednoducho je všade! Môžeme ju dýchať, cítime ju vyslovene v blízkosti tváre... je bohato roztrúsená, ako padajúci srieň. Doslova "padá na nás", ak sa pozrieme hore. Už len prijať ju... prijať jeho Milosť... dovoliť Bohu, aby nás obdaril milosťou..., a ísť ďalej plný Boha, ísť s Ním na tvári, s Ním v srdci.

Dnes ďakujem

 

Ďakujem za  dnešný deň, za hmlu za srieň - za prítomnosť Boha, ktorá padá z neba na nás, ktorá je všade. Ďakujem Bohu za milosti, ktoré padajú na svet, na nás, na mňa. Ďakujem.

Ďakujem za sýkorky.

Sýkorky preletujú dnes v tomto pochmúrnom hmlistom počasí všade okolo domu. Vidím ich cez veľké balkónové dvere, vidím, čo stvárajú. Na balkóne je stôl a pod stolom myštička, kde hľadajú jedlo. Všetko čoje v nej rozhádžu, že ani neviem, či majú skutočne hlad alebo iba šantia a hľadajú. Sú to veľmi milé vtáčiky. Drobné, sympatické, nezbedné ako deti, jednoducho nádherné:0) Krátko som pozorovala ich vyčíňanie (delili nás od seba sklenené dvere a záclona). Na rozlúčku ešte raz prileteli a drobnými nôžkami sa šikovne prichytili na vrchný okraj vonkajšej rolety - neuveriteľné, ako sa tam udržali nôžkami - nazreli dovnútra a odleteli do diaľky. Nádhera! Netušila som, že tie malé spevavce vedia robiť také akrobatické kúsky:0)

Sýkorky mi ukázali radosť a živosť pri hľadaní. Najskôr nenašli, čo som im pripravila na zobkanie. Aj ja často hľadám "inde", než tam, kde mi Pán niečo pripravil. Ja narozdiel od sýkoriek hneď zosmutniem a začnem "myslieť".

Sýkorky mi dnes ukázali toto:

Stále hľadať, neprestať, všade nazrieť - chodiť s otvorenými očami, mať otvorený sluch... vnímať, prijímať Božie... neprestávať s načúvaním, pozorným hľadaním a nachádzaním, lebo ak "vyzeráme" Boha, nájdeme ho, ak Boha hľadáme aj Ho nachádzame;

Radostne, živo, šikovne, opakovane, s ľahkosťou...bez zastavovania sa, ak nenájdem; lebo je niečo "zlé" (počasie) - nie je zlé! Hneď aj nájdem - myšlienku, obraz, niečo.... a ak nepočujem - aj tak tu je Boh a jeho milosti... môžem pokojne robiť niečo ďalšie a zrazu sa ukáže... zasa "niečo"...

Vďaka tebe, Bože, za tieto nádherné živé a radostné drobce!

 

Vďaka za to, že sa trápim s angličtinou;

Je to veľmi jednoduchá reč. A už som sa ju učila na Gymnáziu. Neskôr som sa naučila nemčinu, čo je  oveľa ťažšie! A bez kurzu! Priateľka, poľka, mi povedala: "tie kurzy sú nanič, iba zaplatíš a nič z toho". Vzala som to doslovne. Učila a naučila som sa sama:0) Robila som vtedy úplne spontánne, stále som išla ďalej, jedno  za druhým. Až zrazu (asi po 10 mesiacoch veľmi dobre a s veľ kou slovnou zásobou) som to vedela!

Angličtina mi ukázala toto: jednoduchá, ľahká, treba len čítať texty a učiť sa slovíčka! Hneď ma napadlo, že si zoženiem CD-čko niečoho v angličtine s titulkami a idem na to! Počúvať výslovnosť a zostane v hlave! Potom vám prezradím, ako dlho mi to trvalo:0) Jednoducho to musím mať! Na stránke od autorky "1000 darov" Ann Voskamp sú tak úžasné pomôcky pre život v Božej prítomnosti v chvále a v radosti a ja ich nemôžem čítať!!!

Tak idem na to, ako tie sýkorky: radostne, svižne, všetko poskúšať a neprestať, - hľadať - nachádzať, učiť sa - angličtinu a žiť v Božej Prítomnosti - stále - krok za krokom, radovať sa a ďakovať; až kým mi Radosť a vďačnosť bez prestania - život v prítomnosti Boha (a vedomosť tohto jednoduchého jazyka) nebudú patriť!

"Všetky tvory na zemi slúžia svojmu Stvoriteľovi, poznávajú ho a poslúchajú podľa svojej prirodzenosti lepšie ako ty. Piate napomenutie sv. Františka

Vďaka tebe Bože za všetko, čo si mi poslal dnes! Vďaka za každý deň!

Vďaka za radosť a povzbudenie od tvojich sýkoriek!

Vďaka tebe, Bože, chváliť Ťa chcem bez prestania! Vďaka za radosť! Vďaka za milosť!

 

PS: v angličtine sú tie výrazy pekné a krátke! Preto s tým mám problémik, dávať to do slovenčiny, lebo sa stráca krásu  jednoduchosti a krátkosti viet! 

Je to ako so životom sv Božej Prítomnosti: už sme sa to učili... je to ľahké... treba len naučiť sa počúvať a vidieť to očami a "ušami" srdca:0) Teším sa na ďalšie "vďaky"!

PS2: obrázok žiaľ nie je z môjho balkóna:0)

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Majka, veľmi pekné...Plné radosti, elánu a spokojnosti. Živosti a svižnosti...)))
Radosti a lásky.
Vďačnosti a povzbudenia pre nás ostatných!
VĎAKA! :-)
Отправлено в 04.11.12 20:32.
Vďaka za krásny blog. Plný radosti. A vďačnosti. Vďaka.

Mária, teší ma, že si pridala link aj do môjho externého blogu, vďaka. emoticon
Len nabudúce by bolo lepšie dať link na konkrétny článok: http://www.mojakomunita.sk/web/radost-a-vdacnost/vdacny-utorok/-/blogs/radost-v-­bohu/
Teraz to ukazuje na celú rubriku. Mám to zmeniť? (ako správca linkparty môžem, len už by to bolo na môj mail)
Отправлено в 04.11.12 22:39.
Len tak daj, aby nič pekné nezmizlo....dobre to navrhuje Lojek s tými heslami.
Отправлено в 04.11.12 23:05 в ответ на Eva Baranovičová.
Отправлено в 13.11.12 0:46 в ответ на Eva Baranovičová.