« Назад

Nový školský rok a s ním nový ročník časopisu Rebrík

Nový školský rok a s ním nový ročník časopisu Rebrík

Čo nové v redakcii detského katolíckeho časopisu Rebrík? Tešíme sa už z pohľadu na septembrové číslo 24. ročníka Rebríka na školský rok  2013/2014. Čoskoro sa dostane do schránok našich čitateľov, na pultíky chrámov, do školských lavíc i do predajní. Novinkou je dostupnosť Rebríka v sieti predajní Spolku svätého Vojtecha po celom Slovensku.

Po prvýkrát si nájdu v Rebríku „svoje“ strany prváci či predškoláci. Práve pre nich sme pripravili novú 4 stranovú rubriku Škola stonožky Jožky, v ktorej nájdu rozličné úlohy a maľovánky, ktoré ich nielen pobavia, ale budú rozvíjať aj ich logické myslenie a motoriku. Časopis Rebrík má tak o 4 strany viac pri nezmenenej cene.

V septembrovom čísle časopisu Rebrík začíname realizovať projekt eRka Rozhýbme svet dobrom. Boh chce, aby sme žili vo svete, menili ho a konali dobro pre všetkých. Ak  sa bude každý – tam, kde je – usilovať robiť niečo dobré, svet sa pohne smerom k lepšiemu. Čo môžeme urobiť v septembri? V článku Deň bez áut vyzývame deti k zorganizovaniu rodinného výletu bez auta, či k osloveniu okolia na šetrnejšie a bezpečnejšie používanie svojich áut. V komikse Odvážni Emkuroni sa čitatelia dozvedia, ako si s tým poradili ich noví kamaráti – Emka, Kubo, Robo a Nika.

Témou čísla je využitie času – čitatelia si môžu vyrobiť vlastný Časošetrič, prečítať si, ako prežívajú svoj deň deti v iných krajinách sveta a dostanú niekoľko rád, ako sa učiť. Môžu si urobiť aj vlastný prieskum, čomu venujú svoj čas. V čísle sa vyberieme na Kysuce na do Turzovky na horu Živčáková – ktoré je miestom modlitby. Nechýbajú básničky, pokusy, podnety na prežívanie svojej viery či úlohy súvisiace s jedným zo septembrových nedeľných evanjelií.

Viac o časopise, ďalšie podnety na podporu čítania s porozumením (Čítanie s Rebom a Rikou) a Modlitby pre deti 3 + 2 nájdete na stránke www.rebrik.sk .

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Пока нет комментариев. Будь первым.