« Späť

Tábor 2003 - Pane Ježišu,

Tábor 2003 - Pane Ježišu,

toto je moje svedectvo, ktoré ti teraz vydávam. Duch svätý mi vedie ruku. Po takom dlhom období, čo som si stále predstavovala, že Ty jedného dňa mocne prídeš do nášho spoločenstva so svojim Duchom Svätým, vyleješ sa na nás, dáš nám všetky dary, aké len môžu byť, som si konečne uvedomila, že Duch Svätý nám dáva dary ako On sám chce, podľa jeho rozhodnutia. On sám vie, kto aké dary potrebuje, aké dary dokáže v danej situácii využiť. Uvedomila som si však aj to, že dary nie sú najdôležitejšie, pretože najdôležitejší si Ty, Pane, a naša viera v Teba, Ocko, Ty nás učíš modliť sa, učíš nás načúvať Duchu Svätému.

Pane Bože, ja Ti veľmi ďakujem za všetko, čo si ma doposiaľ naučil. Bolo veľa chvíľ, kedy som bola úplne na dne, kedy som sa ľutovala, kedy som Ťa nepočúvala, odvrátila som sa od Teba. Robila som ľuďom (mojim najbližším) len to najhoršie, čo som kedy mohla urobiť, bola som sebecká, a ešte mnohokrát som. No Ty si mi to všetko odpustil. Bože, ja Ťa za to veľmi milujem. Veď Ty si mi dal novú nádej, nového ducha, dal si mi aj novú, pevnejšiu vieru. Vieru, ktorú diabol tak ľahko nepremôže. Konečne počujem Ducha Sv. a som veľmi šťastná. Len mi je veľmi ľúto, keď ho niekedy neposlúchnem. Ty vieš, ako ma to v tej chvíli bolí a Teba určite tiež! Ale moja slabosť je ešte stále veľmi veľká a preto Ťa prosím o ešte viac Božej sily.

Ježišu, Ty sa vyznáš v ľudských slabostiach. Veď aj Ty si bol človekom a pôsobil si na tejto zemi, ktorú stvoril Tvoj Otec.

Pane, Ty nám dávaš stále zakúšať Tvoje dary. Vedieš nás krôčik za krôčikom, premieňaš naše srdiečka. Ty si stále pri nás. Keď sme šťastní, raduješ sa s nami, a keď plačeme, plačeš s nami. Ty nám berieš každú bolesť a neprávosť, ktorá bola spáchaná na nás. Učíš nás milovať všetkých našich bratov a sestry, ale aj našich nepriateľov. Pane, je teraz veľmi túžim po Tebe. Som hladná a smädná, tak ma prosím napoj a nasýť. Napriek tomu všetkému cítim Tvoj pokoj a lásku, cítim Tvoje objatie. Postupne mi dávaš novú silu, aby som toto všetko načerpala do ďalších bojov. Bojov, ktoré budú zasa o niečo ťažšie, ale Ty budeš stáť pri mne, budeš so mnou, v každej situácii a budeš ma pevne držať a povedieš ma. A ja sa nebojím, pretože Ti verím.

Ty si moja Istota. Vyhlasujem, že Ty si víťaz! Ďakujem za celý tento kurz a tábor, ktorý bol pred ním. Naučila som sa veľa nových vecí, ktoré potrebujem pre službu, ktorú mi jedného dňa ukážeš. Ďakujem za Tvojho Ducha Sv., ktorého nám zosielaš, ktorý nám dal a stále dáva jednotu a lásku v spoločenstve a vo vzťahoch k ľuďom. Ľudské vzťahy sú veľmi zložité, ale Ty si poslal na zem Ježiša, aby nás učil a vykúpil svojim krížom.

Bože, konaj mocne v životoch všetkých ľudí a spas tento krutý svet. Amen.

                                                                                                                                   M, 16 rokov