blog - slovensky

« Späť

Vyhlásenie KBS ohľadom rozhodnutia Svätého Otca

Vyhlásenie Konferencie biskupov Slovenska ohľadom rozhodnutia Svätého Otca o odvolaní J. Ex. Mons. Róberta Bezáka z úradu trnavského arcibiskupa

V týchto dňoch sme svedkami, že časť Božieho ľudu na Slovensku prijala rozhodnutie Svätého Otca ohľadom Mons. Bezáka na základe skreslených a čiastkových informácií, publikovaných niektorými oznamovacími prostriedkami.

Z lásky k pravde, pokiaľ ide o žiadosti o vysvetlenie dôvodov, ktoré boli základom rozhodnutia Svätého Otca ohľadom J. Ex. Mons. Róberta Bezáka, upresňujeme nasledovné.

Svätá Stolica pri príležitosti Apoštolskej vizitácie v niektorej diecéze v záujme ochrániť osoby, zainteresované vo vyšetrovaní a kvôli rešpektovaniu pastiera diecézy, zvyčajne nezverejňuje obsah, ktorý bol dôvodom konečného rozhodnutia Svätého Otca. Princíp práva na dôvernosť získaných informácií treba stále dodržiavať. To však neznamená, že tieto dôvody nie sú známe zainteresovaným osobám.

Vo svetle toho, čo deklarovala Svätá Stolica prostredníctvom Apoštolskej nunciatúry, považujeme skúmanie v Trnavskej arcidiecéze za vykonané so všetkou vážnosťou, korektnosťou a so zmyslom pre zodpovednosť, výlučne pre dobro Cirkvi. Preto Konferencia biskupov Slovenska prijíma rozhodnutie Svätého Otca s hlbokým rešpektom a synovskou poslušnosťou.

My, biskupi Katolíckej cirkvi na Slovensku, Cirkvi zraňovanej, ale stále vernej Svätému Otcovi a učeniu Cirkvi aj v ťažkých momentoch našich dejín, obraciame sa s naliehavou výzvou na všetkých, aby s rešpektom a s dôverou prijali rozhodnutie Svätého Otca.

Pozývame všetkých k modlitbe, aby sa biskupi, kňazi a všetci veriaci, s Božou pomocou a na príhovor Sedembolestnej Panny Márie, Patrónky Slovenska a sv. Cyrila a Metoda, usilovali s vážnosťou a s duchom viery pracovať pre dobro jednotlivých diecéz, ktoré tvoria Cirkev na Slovensku.

Bratislava, 10. júla 2012

zdroj: www.tkkbs.sk

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Duchovný otec, ďakujeme za zverejnenie tohoto vyhlásenia. Je veľmi dôležité v tejto dobe uverejňovať všetko to, čo by uberalo kyslík roznecovateľom vášní proti Sv. Otcovi, Sv. Cirkvi...Sv. Cirkev dnes naozaj trpí...Naplňme Božské Srdce Ježišovo láskou, lebo dnes, práve dnes počuť Jeho slová z kríža: "Žíznim". Uhasme Ježišovo utrpenie po smäde, po nás, našich dušiach, pretože je smädný po nás všetkých, aby sme pochopili nekonečnú hodnotu toho, čo sa udialo na Kríži.
My, Svätá Cirkev, tajomné mystické Telo Kristovo, zjednocujme sa v láske, učme sa pokore, poslušnosti, ktorú nám ukázal On sám: Bol pokorný až na smrť, až na smrť na kríži...
Odoslané 10.7.2012 19:33.
ja ďakujem za toto krásne svedectvo. žehnám+
Odoslané 10.7.2012 20:22 ako reakcia na Eva Vráblová.
Chválim, velebím, oslavujem Ducha Svätého a ďakujem mu za vnuknutie zverejniť tento príspevok.
Odoslané 11.7.2012 5:34.
Chválim ťa Pane, velebím ťa.
O tom, že sa máme neustále modliť za kňazov sú aj posledné dve posolstva Panny Márie v Medžugorí Mirjane :
(2.júna 2012)
”Ja som s vami. Každý deň sa modlím za pastierov a od vás očakávam to isté.
Pretože, deti moje, bez ich vedenia a posilnenia požehnaním nemôžete nič.
Ďakujem vám."
Posledné posolstvo z 2.júla 2012:
“Preto, deti moje, zhromaždite sa okolo mňa, aby som vás mohla oboznámiť s
láskou svojho Syna, a tak otvoriť bránu večnej blaženosti. Modlite sa, tak
ako ja, za svojich pastierov. Opäť vás upozorňujem, nesúďte ich, pretože si
ich vyvolil môj Syn. Ďakujem vám."
Odoslané 11.7.2012 6:55.
Pán Boh zaplať, milý otec Tomáš.
Odoslané 11.7.2012 7:53 ako reakcia na tomáš kuník.
Viera Dedíková
Je to vsetko velmi smutne, ta zaslepenost. Biskup Bezak bol nepohodlny a bolo treba sa ho zbavit. Sposobom skutocne neuctivym aj k nemu samemu. Mna to neprekvapuje, bola som uz priamym svedkom takychto praktik. Vsetko je to o ludoch. Bohuzial, je este strasnejsie, ako sa to vsetko zakryva a aka argumentacia sa pouziva. Ale mozno vdaka Bohu sa mnohym otvoria oci a dnes uz vie, ze v Cirkvi je nieco velmi chore. A ak boli nejaki vahajuci, myslim ze dnes budu utekat radsej rychlo prec od takejto neslobody, netolerancie a neucty.
Odoslané 16.7.2012 23:31.
Odoslané 2.1.2013 13:20 ako reakcia na Katarína Remenárová.
Odoslané 2.1.2013 15:07.