Blogy

« Späť

Ochrana detí - Facebook

Ochrana detí - Facebook

Facebook je fenomém, ktorý je typický pre túto dobu. Zabezpečuje nám obrovské množstvo informácií a zábavy. Preto sa aj veľmi dobre šíri. Myslím však, že ešte mnohí sme nepochopili ako ovplyvňuje našu mládež a deti. Dospelý človek už má väčšinou vyformované názory, ale mladý človek, či dieťa sa len hľadá.

Keďže v tejto dobe má veľmi veľa detí mobil s internetom, je ťažké zabezpečiť ochranu dieťaťa pred nevhodnými vplyvmi. Už som čítal veľa úvah, aký môže by FB nebezpečný, v prípade keď si nedáme pozor, kto sa nám ponúka za priateľa a bez uvažovania ho pridáme k ostatným v svojom zozname. Toto však dokážeme vyblokovať rýchlo, stačí byť len opatrný a deťom kontrolovať , koho si pridávajú medzi priateľov. Takisto nevidím nebezpečenstvo v Messengeri a chatoch. Keď medzi kontaktami nájdeme nevhodných pre naše deti, tak ich jednoducho odstránime.

Čo sa však dá robiť s videami, reklamami a materiálmi, ktoré nám ponúka sám Facebook? Nikto ho o to nežiadal, prichádzajú automaticky a nie vždy sú morálne akceptovateľné. Prichádzajú potichu, ale často a pomaly menia svet našich detí na svet dospelých, čo im kradne detstvo. Príliš skoro sa dozvedajú niektoré veci a ešte spôsobom ako by sme to my rodičia určite nepodali. Tu nám už pomôže len častá komunikácia s deťmi aj priamo nad Facebookom. Nemôžeme deti držať v umelom svete, je potrebné im veľa vysvetľovať, aby pochopili aký svet je okolo nich. Takže otázka na dieťa „Koľko si bol na Facebooku?“ veľa nepomôže, radšej sa spýtajte, čo na ňom pozeral.

Foto: wikipedia

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým