Blogy

« Späť

Tínedžeri s postojom starého človeka

Tínedžeri s postojom starého človeka

Aj vy takých mladých ľudí stretávate? Je to veľmi smutný pohľad, ale je to tak. Niektorí mladí prešli už toľkými skúsenosťami, užili si toľko z toho, čo bolo určené až pre dospelých, že už ani nemajú čo poznávať a na čo sa tešiť.

Čo človek nepoužíva, to v ňom odumiera. Čo sa stráca v dnešných ľuďoch? Nenachádzame už u mnohých súcit, úžas, cit pre krásu, ale ani pravú radosť a obetu pre druhých. Naopak veľmi narastá egoizmus rozličného druhu. Prejavuje sa to v neúcte k autoritám, túžbe po vlastnom pohodlí, nezáujmu o druhých. Takíto ľudia sa len „plazia po zemi“ a nič povznášajúce pre človeka nevidia. Takto sa dá žiť určité obdobie života, pokiaľ je človek zdravý a má zabezpečenie od rodiny. Keď však prídu skutočné problémy, či zdravotné komplikácie a bude potrebovať pomoc druhého, obrátia sa mu mnohí chrbtom. Pocíti tak obratom ako sa on správal k druhým.

Ježišove slová „Čo chcete, aby robili vám, robte aj vy im“ sú jediným liekom na tento omyl človeka. Ďakujme Pánovi, že máme také jasné a jednoduché vedenie prostredníctvom Jeho Slova a snažme sa to aplikovať a učiť všade navôkol. Potom nebude okolo nás toľko smutných birmovancov a iných tínedžerov. Povznášajme svojho ducha k výšinám Neba a „preletíme“ aj ťažké obdobia života. Je to všetko tak jednoduché, a predsa zložité pre mnohých...

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým