Blog

« Späť

Boh, ktorý povoláva - pre hľadajúcich povolanie

Boh, ktorý povoláva - pre hľadajúcich povolanie

2. február - v tento deň si zvlášť pripomínajú svoje povolanie všetci zasvätení - tí, ktorí sa rozhodli nasledovať Ježiša Krista v čistote, chudobe a poslušnosti. Sú to ľudia, ktorých Ježiš natoľko uchvátil, že pre nebeské kráľovstvo sa zriekajú vlastného majetku, vlastnej vôle a manželskej lásky. Svojim životom by mali svedčiť o nebi, že to najlepšie ešte len príde, že naozaj skutočne šťastní budeme v nazeraní na Boha „z tváre do tváre“.

 

Pre zasvätených je tento deň aj dňom vďaky za povolanie, lebo si uvedomujú, ako to krásne  vyjadril bl. Ján Pavol II.: „Povolanie je dar a tajomstvo.“

Povolanie je dar z neba...ako ho možno získať? Ako ním byť obdarovaný? Ako byť uchvátený Darcom? V hľadaní  odpovedí  na tieto otázky nám môžu pomôcť nasledujúce rady:

  • Stíš sa– aby si mohol počuť Boží povolávajúci hlas. Vyhraď si čas na modlitbu a rozjímanie v tichu nad svojím povolaním. Zvlášť pred Sviatosťou Oltárnou
  • Modli sa– s niekým za svoje povolanie. http://angelus.sk/
  • Nájdi– si duchovné doprevádzanie. Niekoho, pred kým môžeš byť otvorený, kto ti pomôže, aby rástol tvoj vzťah s Bohom a aby si sa lepšie spoznal
  • Pýtaj sa– kňaza, brata alebo sestry vo svojej farnosti, aby ti pomohli rozpoznávať tvoje povolanie
  • Čítaj– o rehoľnom a kňazskom živote. http://povolania.kbs.sk/ môže tiež pomôcť.
  • Napíš– komunitám, ktoré ťa zaujali
  • Navštív– to miesto, kde cítiš, že ťa Boh volá
  • Buduj– vzťah s tými, kde cítiš, že bude tvoj domov. Zapoj sa do ich letných a mesačných aktivít. Neostaň pri rozprávaní – začni s nimi kráčať
  • Čakaj– na Pána. Rozlišovanie povolania je proces. Božie načasovanie je vždy dokonalé – ale Boh zriedkavo odpovedá okamžite.

(spracovala S.Františka a Samka)

foto: http://www.vicariatusurbis.org/beatificazione/English/MonasteriesOnLine/Cenves/LifeOfSilentPrayer.htm

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
2.2. 1989 som mala svoju prvú spoveď a prijala som 1x Eucharistiu ako takmer 20 ročná.
Dnes ráno mi manžel povedal, že som asi mala byť niečo medzi kňazom a rehoľnou sestrou, ale ja som rada manželkou a matkou. Boli časy že by som pri otázke, čím by si bola, keby si mohla svoj žiť prežiť ešte raz, odpovedala podobne ako môj manžel, ale už nejaký čas som chápem, že toto je moje miesto, to je miesto kde ma chce mať Boh. Boh sa nepomýlil ak ma urobil mamou našich spoločných detí, i duchovnou mamou tých mnohých iba Jeho detí.
Boh ma denno denne vyzýva, žiť svoj život v Pravde, v Láske teda v Ňom.
Čistota, chudoba, poslušnosť.
Čo z toho je nerealizovateľné v rodine a v manželstve?
Všetko je realizovateľné.
Manželia sú tiež svojim spôsobom zasvätené osoby!!!
Tiež si sviatostne sľúbili....a zriekli sa života v samote, alebo v rehoľnom spoločenstve.
Takže rozšírme tento sviatok aj na obetovanie sa jeden druhému v manželstve a spoločne obaja deťom, A hlavne všetci spoločne nášmu Bohu.
Blahoželám všetkým kňazom a rehoľným sestrám a taktiež všetkým manželom ktorí sa svoje manželstvo snažia žiť ako sviatosť a ostatných povzbudzujem aby na túto cestu nastúpili.
Všetci sme povolaní!!!!
Odoslané 1.2.2012 10:28.