« Späť

Mzdou za hriech je smrť

Mzdou za hriech je smrť

 

Mzdou za hriech je smrť!

Odznieva vo mne od posledného víkendu Godzone vždy keď niekto spomenie toto slovo. Okrem tejto vety sa vo mne ozýva aj túžba po živom vzťahu s bohom plným lásky.

 Nieže by som vzťah s Bohom nemala jasné, že mám ale ide o to brať ho viac ako svojho kamaráta. Teda byť s ním naozaj 24/7 a všetko s ním zdieľať a všetko s ním prežívať. To sa mi častokrát nedarí a dôsledkom toho pácham hriechy.

A pritom ľuďom, ktorých mám rada neubližujem ale Bohu, ktorý ma miluje a ja ho tiež ľúbim a snažím sa s ním žiť ubližujem deň čo deň.

Toto som si uvedomila najmä na večernej modlitbe keď sme mali napísať na papier svoje previnenia a odovzdať ich Bohu ako Odovzdané. A potom začať pracovať na všetkých svojich nedostatkoch. Vo mne sa potom čosi zmenilo.  

Čas osobnej modlitby som si začala užívať a nie si ho len odkrútiť aby som to už mala za sebou. Aj keď priznávam, že sú v mojom živote ešte dni keď si na modlitbu spomeniem až keď idem spať. No vždy na druhý deň sa potom snažím byť s Ním dlhšie a povedať mu všetko viac od srdca.

Po tom víkende som prestala páchať hriech, ktorým som si ubližovala len sama sebe  a vedela som, že Jeho vždy zarmucuje to čo konám a ničím sa tým. Aj keď to celé trvalo iba týždeň a pomáhalo mi to trochu sa odreagovať od problémov, od školy teraz keď to nepácham mi to vôbec nechýba a vždy si radšej v ťažkej chvíli spomeniem na Boha ako by som mala ísť spáchať tú vec. Viem, že keby som to robila po čase by do môjho života naplno prišla duchovná smrť a to predsa nechcem chcem žiť život s Bohom naplno 24/7  a deň čo deň sa zobúdzať s tým, že dnes to bude krásny deň prežitý s Ním!

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Jarmila Semanová
Mzdou za môj hriech je smrť - a Ježiš zobral na seba tento trest za môj hriech.

On zomrel. A na tretí deň vstal. A už viac neumiera. Jeho obeta je dokonalá a dokonaná. Je odtrpený každý trest a každý hriech - Ježiš to urobil. Vzal na seba všetky hriechy, všetky moje a aj všetky Tvoje, Júlia.

Pozri si od Martina Švikruhu jeho denné zamyslenia tu na MK.
Odoslané 4.12.2011 21:50.
Toto čo si mi napísala ja viem ale vieš vysvetlím ťi to asi takto v ten večer na godzone school sa ma dotkla Božia bolesť alebo niečo také keď Boh vidí ako pácham hriech a čo vtedy cíti. Chápeš. ja viem, že Boh už dávno za mňa zomrel ale to ma neoprávňuje mu ubližovať keď viem, že ho to bolelo.
Odoslané 4.12.2011 22:17 ako reakcia na Jarmila Semanová.
Jarmila Semanová
Julka, rozumiem. A vďaka za kladnú odpoveď ( = za prijatie ).

Prosím, pozri si toto:

http://www.mojakomunita.sk/web/jankapistran/blog/-/blogs/znovuobjavenie-modlitby­
Odoslané 4.12.2011 22:26 ako reakcia na Júlia Tisovská.