« Späť

Čakanie, čas rastu a budovania...

Čakanie, čas rastu a budovania...


Často sa stretávam s názorom, že ak s nikým nechodím asi nie je niečo v poriadku. Rýchlo si treba niekoho nájsť, hlavne nezostať sám. Niečo ako čas čakania na toho pravého je luxus, ktorý si nemôžeš dovoliť, lebo čo ak neskôr nikoho nezoženieš. 


No čas čakania, je tým najlepším časom.   Je to čas prípravy. Čas, kedy dávam priestor Bohu aby aj zo mňa, urobil ženu podľa jeho srdca. Kedysi som si myslela, že modliť sa za svojho budúceho manžela stačí. No časom som pochopila, že ak chcem fakt dobrého manžela, nebolo by fér ak by som ja nebola dobrou ženou. Ak Boh nepremení moje srdce ani ten najlepší, najobetavejší a najpokornejší manžel na svete mi nepomôže. A pravé preto niekedy Boh dovolí, aby som chvíľu zostal sám. 


Ak pochopím, že Boh ma mať prvé miesto v mojom živote a môj život naplní pravidelná modlitba a prijímanie sviatosti, budem  šťastná i keď  zrovna s nikým nechodím. 
Čas kedy som slobodná, je tu nato aby som sa mnohému naučila. Byť vernou tomu, za čo sa modlím. Byť trpezlivou. Byť pokornou. Obetavou. Myslieť viac na iných ako na seba. Byť tu vždy pre tých, ktorý potrebujú moju pomoc či modlitbu. Učiť sa milovať ľudí, ktorých mi Boh posiela dennodenne do cesty. Zvládať svoje emócie. Odpúšťať. Prijímať, že nie vždy budú len dobre dni a že z času na čas príde niečo, čo ma rozplače alebo čo bude ťažké. Učiť sa pokorne to prijať. 


Určite to nie je stratený čas. Ak Bohu dovolím aby ma ako Otec premieňal a vychovával, získam viac ako si vôbec viem od Neho prosiť. A myslím, že aj človek ktorého mi neskôr pošle do cesty bude vďačný. 


Nezničím svoje srdce nezmyselnými vzťahmi, ktoré ho možno ešte viac rozbijú na kúsky,  ale dovolím Bohu aby ma budoval a aby zo mňa spravil múdru a milujúcu ženu. 
Ženu, ktorá bude raz milovať svojho manžela a spolu so svojou novou rodinou bude kráčať po ceste do nášho skutočného domova - do večnosti. 


Nie, nie som naivná a nemyslím si že nikdy nebudem robiť chyby ale modlím sa aby ma Boh naučil napraviť, čo pokazím a vždy chápať, že On ma ľúbi aj s mojimi chybami. 


Milé dievčatá a ženy, modlím sa aby každá jedna z nás správne využila čas čakania a tak vybudovala základy pre pevný vzťah so svojim budúcim manželom. 

Ďalej