« Späť

WORSHIP: Nedostatok

WORSHIP: Nedostatok

Pocit nedostatočnosti môže byť náš najlepší priateľ. V dnešnom svete, sa naša spoločnosť vidí ako plná so všetkými vymoženosťami moderného života, máme pohodlie, žijeme v slobode a prosperite. Ako výsledok, máme veľmi malú potrebu Božej pomoci alebo podpory, a priamo úmerne aj menší spoločný vzťah s Bohom.

Tento nezávislý a sebestačný prístup bohužiaľ steká aj do nášho duchovného života. Často používame Boha ako poradcu, ktorý je k dispozícii, keď treba – viac ale netreba. Väčšinu našich každodenných situácií môžeme zvládnuť sami – teda, to je naša hlúpa predstava.

 

Ján 5:15 hovorí:

Ja som vinič, vy ste ratolesti. Ak zostanete vo mne a ja vo vás, budete mať veľa ovocia; bezo mňa nemôžete nič urobiť.

 

Milujem túto vetičku, ktorá krásne všetko vyjadruje. Kristus nám dáva krásny obraz o tom, čo to znamená byť v spojení s Bohom a ukazuje, že chce žiť život skrze nás.. “Problémom”, ktorý až svieti z tohoto verša je ten, že naozaj chceme byť schopný priniesť ovocie na vlastnú päsť. Existuje veľa vecí, ktoré môžem robiť na vlastnú päsť. (rozhodnutia, vzťahy, peniaze, smerovanie života..) 

Ano zdanlivo to vyzerá, že to môžeme urobiť sami, môžeme si isť za vidinou peňazí, prosperity zdanlivej plnosti a tak ďalej, ale tu to končí, lebo výsledok nedopadne dobre.

My naozaj nemôžeme nič robiť bez neho. On dáva život i dych, potraviny, bývanie a zdravie – prácu. On je zdrojom mieru, radosti a lásky. Je to spoločník a priateľ. On je náš Spasiteľ a Vykupiteľ. Moje spasenie je úplne závislé na ňom!

Pozor!  Kristus ale neprišiel, aby nám dal pocit nedostatočnosti. Prišiel žiť svoj život skrze nás. Je možné preceňovať svoje neschopnosti a žiť paralyzovaný strachom z porážky. Existuje však mnoho pasáží Písma, ktorá  hovorí o opaku, vrátane “Všetko môžem v Kristovi, ktorý ma posilňuje”.

Pokračovanie článku nájdete na WORSHIP.SK

 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Mozno by nebolo zle uverejnit tu aj cely clanok emoticon
Odoslané 25.5.2013 21:29.
Úplne súhlasím so Štefanom. Takto to vyzerá ako reklama na ďalšiu stránku emoticon
Odoslané 28.5.2013 21:17.
Ak si páni na tú stránku kliknú, potvrdí sa Martinov úsudok. Ale ja tu nemám čo rozprávať.
Odoslané 28.5.2013 22:45 ako reakcia na Martin Lojek.
Ja na to toitž občas kliknem a sú tam trochu skrytejšie podané názory p. Martina Švikruhu. Niečo podobné je u pána Ferenčíka- blog ako čítať Bibliu je lavírujúci.
Skutočne nemám nič proti ekumenizmu, kým sa nezvrhne na boj. Ale myšlienky, cudzie katolíckym by mali byť komentované niekym kompetentným, a nielen mravokárnymi dámami pútnického typu, ktoré samé poznajú Písmo málo. Je nevhodné- podľa mňa- propagovať výklad Biblie Kalvínovými spismi. Nie každý je taký zrelý, aby pochopil, že ide o čosi čo s katolíckou vierou neladí. No a ak sa neozve múdry, začnú tí menej kompetentní a máme, čo sme nechceli.
A už som ciho....
Odoslané 29.5.2013 7:37 ako reakcia na Mária-Irma Danieliszová.