« Späť

Prečo má Cirkev rada homosexuálov...

Prečo má Cirkev rada homosexuálov...

Dúfam, že teraz sa zvýšil tlak a pulz mnohým ... odporcom KC (=Katolícka Cirkev). Ono je to ale skutočnosť, že KC nikdy neodsúdila ľudí. Takých či onakých. Problém je v tom, že KC vždy chce poukazovať na pravdu, nech je akokoľvek nepohodlná a nemódna. A v tomto prípade je teda vrcholne nemódna.

Cirkev, a myslím, že sa za ňu v istom spôsobe môžem vyjadriť, keďže sa považujem za jej časť a súčasť, sa vždy vyjadrovala rozdielne k chovaniu a rozdielne k človeku. Tak ako aj Ježiš rozlišuje hriech a hriešnika, problém a nositeľa problému. Homosexualita bytostne zraňuje aj mnoho kresťanov. Bojujú s tým, že prirodzené tiahnutie k láske, je považované za neprirodzené a aj chápu, že je to iné. Môžu vnímať, že chovanie je hriechom, napriek tomu takým adekvátnym k citom, ktoré cítia. KC to vyjadruje veľmi citlivo v katechizme, (2358) „Treba ich prijímať s úctou, súcitom a jemnocitom a vyhýbať sa akémukoľvek náznaku nespravodlivej diskriminácie voči nim.“

KC si uvedomuje tento veľmi náročný vnútorný boj, preto nikdy týchto ľudí neodsudzuje. Nie je však žiadny dôvod snažiť sa presadiť ako normálne to, čo je neprirodzené. Strata zmyslu pre to čo je prirodzené, je pre túto dobu typická. Rovnako je typická rozličná tabuizácia, keď sa sexualita úplne odtabuizovala, zatiaľ čo náboženstvo sa stále viac stáva tabu.

Tak sa stretli tieto dve „tabu“ na bojovom poli ľudskej spoločnosti, kde teraz vyskočila viac téma homosexuality, nabudúce možno niečo iné... Otázkou zostáva, nakoľko budeme vedieť my veriaci (či už laici alebo hierarchia) bojovať za to, čo je prirodzené.

P.S: odporúčam http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20120531001

Ďalej
Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Viera Dedíková
myslim, ze to nie je tak jednoznacne, ako sa to proklamuje...aj Cirkev aj veriacich caka v tomto smere este dlhy osobny vyvoj........
Odoslané 3.6.2012 13:40.
Viera Dedíková
davm do pozornosti tento článok:

http://logos-brno.stud.cz/nazory/katolicke-uceni-o-homosexualite.html
Odoslané 3.6.2012 18:51 ako reakcia na Viera Dedíková.
Ďakujem Monika za článok. To čo nám často chýba je priestor na odkomunikovanie problému a vysvetlenie oficiálnych postojov. Veľa názorov sa časti buduje práve v diskusii ohľadom danej problematiky. Som rád, že si začala túto ťažkú tému (takých tém je v súčasnosti oveľa viac). Dúfam, že MK potvrdí svoje miesto, a že budeme môcť v kľude rozbrať túto vážnu tému. GBY!
Odoslané 4.6.2012 9:09.