« Späť

Tráva uschne, kvet odpadne, ale slovo nášho Boha trvá naveky. Iz 40,8

Tráva uschne, kvet odpadne, ale slovo nášho Boha trvá naveky. Iz 40,8

...čas...

V posledných dňoch či týždňoch s upretou tvárou sledujeme správy zo Sýrie, Francúzska či Afriky. Boj, krv, smrť. Je toto vôbec potrebné?

Nadpis tohto blogu hovorí o zbytočnosti týchto bojov. Bl. Pius XII. počas II. svetovej vojny odmietal fašizmus. No mnohí kritici tvrdia, že to tak nebolo. Bol sčasti neutrálny, no naplno vyjadril pomoc tým najbiednejším toho času - židom. Keď sa pozrieme na dnešný boj v politike, masmédiách, ale hlavne v osobnom živote, zisťujeme, že sme ako tráva, ktorá môže kedykoľvek vyschnúť.

Často si sami chceme vytvoriť nádherný vonkajšok, zvonka všetko čisté, pravdivé a nedotknuteľné. To je práve to, čo Boh od nás nechce. Nechce, aby sme sa navonok tvárili ako tráva s pekným kvetom, pekne upravení a čistí. Nehovorím o hygiene či správnych návykoch, hovorím o mamone krásy a majetku. Ale čo sa stane s rastlinou, ktorá má poškodený koreň? Vyschne. Čo sa stane s majetkom, keď zomrieme? Do hrobu si ho nevezmeme.

Ďalším mementom pre ľudí je história. Ešte sme sa nepoučili??? Vojny, krv, ohováranie, ničenie pokoja, chemické zbrane. No teraz prichádza niečo horšie - filozofia genderu. Rozhoduje rastlina o tom, kde bude zasadená? NIE. Má sa človek rozhodnúť pre niečo, čo je vonkoncom jasné, na niečo úplne iné??? NIE. Tak prečo to meniť?

Poprední filozofi a zástancovia genderu poukazujú na to, že pohlavie si nevyberáme /resp. už aj to niektorí zvyknú urobiť/, ale rod si môžeme vytvoriť. Normálny názor hovoriaci, že rod aj pohlavie má byť rovnaké, sa prekrúca demagógiou tohto sveta.

Preto hriech a s ním spojené ľudstvo tohto sveta je ako tráva. Tá vyschne, hriešny kvet odpadne, ale PRAVÉ SLOVO - SLOVO BOHA zostane.

Boha nikto nikdy nezničí - ani vojny, klamstvá, ohovárania, nečistota, zlo v ľuďoch, zlo v kresťanoch, zlo v samotnej Cirkvi. Musíme stáť so zrakom upretým na Ježiša. Rozdávať lásku aj tým, s ktorými nesúhlasíme. Ale pozor! Nech sa naša láska nespojí so súhlasom vo veciach proti Bohu. Aj keď som pod paľbou otázok a odpovedí proti Bohu, Cirkvi, prikázaniam, nedám sa znechutiť ničím. Takéto niečo nás musí posilňovať. Môžeme milovať LGBTI ľudí, ale nemôžeme súhlasiť s ich životom. Každú stotinu života sme s hriešnikmi - aspoň jedným jediným - MNOU.

Uvedomme si náš postoj, že nemôžeme nenávidieť, očierňovať, ale ukazovať PRAVDU a SVETLO. A to všetko v silnej viere, očakávajúcej nádeji a hlavne v láske k blížnym i Láske samotnej.

 

 

Ďalej
Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým