« Späť

Ako si žijem život učiteľky

Dnes sa ma jeden osmak opytal: 

p.ucitelka a to mozete? 

a co?
no, takto nam hovorit o Bohu na anglictine?
vsak to je to prelinanie predmetov, sa to tak spaja na nasich hodinach. A ved vam rozpravam o sebe, o svojich skusenostiach. a po anglicky.
 
no, nevedela som si spomenut na slovne spojenie "medzipredmetove vztahy" (MP), i ked som si nie ista, ci rozpravanie o Bohu na hodinach anglictiny by sme mohli nazvat MP.
 
inak som uz i sama rozmyslala, ci to tak mozem. ale ved zase nepridem na hodinu, ze ahojte, ideme sa rozpravat o Bohu. to tak pride. rec.
 
dnes to zacalo celkom nevinne. pytal sa ma, ze preco mam nick "princessa", ked som ucitelka anglictiny a po anglicky je to "princess". (asi nechcel priamo povedat, ze neviem po anglicky)
 
vysvetlila som, ze ked som si hladala nick, tak som si v tom case uvedomila, ze Boh je Kral a kedze som Jeho dcera, tak som princezna a to "a" k anglickemu princess som si len tak dopisala, lebo som vtedy nevedela tak dobre po anglicky ako dnes a som aj vynimocna :) 
 
potom sa niekto tiez nieco chcel opytat, ale vraj by to bolo nadlho, podla mna maju zaujem a chcu pocuvat i o Bohu, len niet casu. ani na anglictine :) a dalsia vec, oni chcu robit a pocuvat hocico, len nie to co mame - cvicenia v ucebnici :)
 
 
a menim sa.
bola som i menej vesela, viac kriciaca p.ucitelka, ale som si povedala, hlasivky nove nedostanem a aj tak to nema ten efekt aky by som ocakavala. v poslednom case rozpravam normalnym hlasom, niekedy i tichsie ako bezne, ziaci spozorneju, ale len na chvilku, musim opakovat to iste niekolkokrat, snad ma to neprestnae bavit :) no, myslim, ze od septembra si ich vycvicim :) 
 
alebo si uz len chytim hlavu a v tichosti nechapem.
na otazku ako sa mate mi jeden siestak vytrvalo odpoveda, ze  zle
na doplnujucu otazku preco? - lebo som v skole, mame anglictinu a stretol som vas, sa na neho usmejem a poviem: "I love you, too" (Tiež Ťa mám rada.)
niekedy sa pytam aky bol vikend, vtedy povie, ze super, lebo nebola anglictina a nestretol ma.
dnes sa mal tiez zle, tak som ho predbehla, ze teda ma stretol tak preto, ale vraj nie... to bolo riadne prekvapenie :)pre mna :)
meni sa.
 
Siedmaci - dnesny pokus o vtip z mojej strany, ziakmi uplne nepochopeny.
mali tvorit otazky typu: uz si niekedy bol v kanade? fajcil si niekedy? predpritomny cas precvicujeme, zo zoznamu slovies is mali vybrat a tvorit otazky. a v slovesach bolo aj sloveso "spadnut", tak som im davala priklady, ze uz si niekedy spadol a dopiste odkial, zo stromu alebo z jahody?
a oni mi zacali vysvetlovat, ze z jahody sa neda spadnut :)
 
P.S. od decembra 2014 som zmenila poziciu z asistentky ucitela na ucitelku anglickeho jazyka :)