Blog

« Späť

Ďakujem za Slovo

Ďakujem za Slovo

Ďakujem za Eucharistiu... Ďakujem za Jeho prítomnosť. Ďakujem za dary a milosti, ktoré dostávame bez prestania.

Učím sa ďakovať, inšpirovaná knihou od Ann Voskamp, Tisíc darov, ktorá sa dá čítať asi stále odznova a človek si uvedomí si, že prestal ďakovať... Potom, keď si zasa spomeniem na ďakovanie, obnovuje sa zmysel pre vďačnosť. Vôbec to nie je samzrejmé, hovoriť alebo písať Bohu slová vďaky! Niekedy je dokonca úplne namáhavé vyslovovať (či písať) tieto slová vďačnosti... Hlavne, ak ôprestávka" trvala o čosi dlhšie... Som niekedy viac ľudská ako Božia... Potom mi dá zabrať, "vchádzať do nádvorí môjho Kráľa" s modlitbou a v´dakou na prách..., Chcem  mu vzdať úctu a poklonu, chcem volať Otca..., lebo som "vypadla" z jeho prítomnosti, a tak začínam znova,  ďakovať za dary a milosti..., kým to nebude "bez prestania".

Ann v niekoľkých jej videozáznamoch hovorí o tom, aby sme ďakovali bez prestania, v Písme je to mnohokrát spomínané,  v liste Solúnčanom je jedno miesto z nich. Ann priam prosí, opakuje tú prosbu veľakrát, vyzýva ľudí, aby ďakovali tomuto úžasnému Bohu, ktorý je hodný našej vďaky a poklony.

Predtým, než som čítala knihu od Ann, ďakovala som za dary, bolo to iné, a nerobila som tak často. Neďakovala som osobitne za "všedné" dary, jednoducho za všetko, za každú maličkosť. Niektoré, mnohé dary som si ani nevšimla... Napríklad listy stromov, dážď, hmlu, oblaky, dúhu, pohľad na niečo krásne a úžasné, ako napríklad západ slnka, čo som síce urobila sporadicky a potom dlho nie...  Nevšimla som si ani darov, ktoré mi dáva Boh cez nejakého človeka...Ann ma oslovila spôsobom, ako ďakuje Bohu. Je tak jednoduché ďakovať, môže sa z toho stať  modlitba. Teraz sa často vraciam k vzdávaniu vďaky. Ďakovanie za niečo, ako napríklad východ alebo západ slnka, je vždy iné, nádhenré, vždy nanovo obdarúva toho,  kto ho hovorí... Neplatí to iba pre obraz tých darov, ktorý vnímame, ale pôsobenie vďakyvzdania na srdce a dušu človeka je vždy nové, krásne a radostné. Pri čítaní Písma ďakujem za Slovo Božie, vždy je tu s nami Boh a vždy nám odhalí niečo nové z jeho bezhraničnej krásy a dobroty Slova. Koľkokrát by sme pozorovali niektorý verš z Písma, niektorý z úkazov, toľkokrát bude iný..., obdivovala som krásu stvorenia, ale nie tak, ako teraz... mala som rada Slovo, moje obdarenie Slovom narástlo...a ožilo. Oslovuje ma zakaždým, keď sa začítam do jeho riadkov... Ďakujem za živé a mocné Slovo Božie. Ďakujem za Ducha, ktorý ho oživuje v mojom srdci a myslení... Ďakujem za jeho skutky, lebo mení moje bytie..., mení srdce a myseľ, a ja zisťujem, že On je tu...

Učím sa ďakovať  za všetko... všedné aj hodnotné, krásne aj škaredé (za škaredé som tiež neďakovala:o) skôr som v hĺbke srdca cítila a premáhala odpor... Až ma zahanbuje vďačnosť niektorých ľudí, jedným z nich jej úžasný mladý muž Nick Vujicic. Raz povedal, že "Boh  je dokonalý a každé jeho dielo (aj Nick) je dokonalé"... - to povedal sám o sebe.

Teraz ďakujem určite viac v mojom živote, než v minulosti. Boh ma učí, čo je vďačnosť. Deň za dňom mi ukazuje jej liečivé účinky, milosti a radosť. Mám aj "výpady", kedy ďakujem veľmi málo... Hneď, ako si spomeniem, ďakujem... Teraz nefungoval tento blog a chýbalo mi písanie slov vďačnosti... Chýbal mi blog vďakyvzdania.... A chýbalo mi písať o Eucharisteo...

 

Ešte neďakujem stále, teším sa vždy, keď si spomeniem a zasa začínam ďakovať Bohu za všetko. Nesmiem s tým prestávať ani na krátky čas, lebo mi zoslabne túžba vďakyvzdávania... a zrazu mi niečo veľmi chýba...

Vďakyvzdávanie, ďakovanie... dáva radosť a pokoj, a privádza ma do Božej blízkosti.

Ak mi chýba mi radosť, je tu málo ďakovania Bohu:o) za jeho milosti, za dary,  za jeho prítomnosť vo mne... Chcem a túžim  ďakovať bez prestania.

Ďakujem!

+


+

Ďakujem za život.

 

Sú aj DARY špeciálne... sú nimi ľudia, ako Nick...

Tento mladý muž je svedectvom o tom, že život je dar.

Tento človek, Nick Vujicic, je živým svedectvom vďačnosti.

+

Nie, môj príbeh sa vôbec nepodobá jeho príbehu. jeho príbeh je svedectvom toho, aké dary Boha dáva ľuďom cez iných ľudí.

Odvaha, sila vôle, láska k Bohu a radosť zo života, to sú dary, ktoré žije a rozdáva iným Nick.

Jeho svedectvo života spieva o radosti z Boha. Spôsob, ako žije, nemá prekážky, ako sám hovorí, je mnohým ľu´dom vzorom a pre mňa je neustálym povzbudením, keď sa mi moje "duchovné" ruky a nohy kdesi "stratili", keď si myslím, že nemôžem ísť, robiť...

Nikdy som nestretol zatrpknutú osobu, ktorá ďakovala. Alebo takú, ktorá je plná vďačnosti, a zatrpkla by  :o)

kniha "Život bez limitov", je povzbudením a inšpiráciou k radikálne dobrému životu. Vždy, keď si myslím, že mám "obmedzenia" alebo "limity", ktoré mi spôsobujú, ža sa NEHÝBEM z miesta, pozriem sa na Nicka a som v úžase pre jeho životaschopnosť a lásku k životu! So zahanbením si pomyslím na jeden z jeho citátov, kde hovorí, že "NEMÁ OBMEDZENIA"!  len "neporozumel Božiemu plánu!"

Nick prednáša o Bohu, hovorí o svojom živote bez neho a s ním,  vydáva svedectvo o Bohu a evanjelizuje po celom svete, povzbudzuje k radosti a k láske k životu nielen seberovných - deti, mládež a dospelých, ale aj ľudí, ktorí nikdy nemali problémy... Nie je nejakou atrakciou, Nick je osobnosťou kresťana, je  nadšeným svedkom Božej lásky a milosti, ktorú ohlasuje svetu. Mládež dojíma k slzám jeho príbeh a zároveň ich naplní radosťou jeho živá povaha a radostná osobnosť plná Božej milosti. Nick chce z tej radosti a odvahy dať každému. Nick je od narodenia bez rúk a bez nôh, pohybuje sa malinkou nôžkou, ktorú má hneď na konci trupu svojho tela. Uisťujem vás, že my sa hýbeme pomaly, oproti tomu, ako sa pohybuje Nick!

Jeho príbeh bol tiež plný bojov a sĺz, kým nenašiel Boha - alebo Boh jeho :o) Odvtedy, asi od jeho 15 rokov, nemá problémy... Vyžaruje úžasnú silu a lásku, ktoré odovzdáva tým, ktorí to najviac potrebujú. Je vzorom deťom a mladým ľuďom, ktorí zdieľajú jeho životný príbeh:o) Je vzorom a oporou aj rodičom, ktorí majú detičky... Nick je vzorom aj mne :o)

Pred časom sa oženil s nádhernou ženou a pred nedávnom sa im narodil syn!

Nick je dôkazom toho, že Bohu nič nie je nemožné!

Ďakujem za dar života!

Ďakujem za rodiny!

Ďakujem za teba, Nick!

Ďakujem tebe, Bože, za Nicka Vujicica!

Jeho život viery, radosť zo života a odvaha, s akou dosahuje ciele, jeho život je úžasným darom nie len pre mňa!

Keď spadnem, skúšam znova, aa znova, a znova. Keď spadnete vy, idete skúšať znova?

Ľudský duch môže zvládnuť veľa horšieho, viac, než si uvedomuje. Záleží na tom, ako idete k cieľu.

Idete k cieľa silní?

+

Dnes sa v Košiciach na Slovensku a v Berlíne v  Nemecku koná pochod za život a za rodiny.

Ďakujem za dar rodičovstva!

Ďakujem za dar života!

Ďakujem za rodičov, ktorí darujú životí!

Ďakujem za rodiny!

+

Zdroj: google images by Nick Vujicic

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Ďakujem za blog.
Mám to podobne. Vlny vďačnosti a zabúdania... a potom znovu pripomenutie a obväzovanie rán, hľadanie stratenej nálady, spomínanie si. A znovu sa môžem tešiť z plnosti božej lásky ku mne. Bez ohľadu na okolnosti. emoticon
Ako hovorí Ann: S každým nádychom vždy znovu prebieha boj medzi vďačnosťou a frfľaním...
Odoslané 21.9.2013 18:14.