« Späť

Kard. Dziwisz pozýva do Krakova

Kard. Dziwisz pozýva do Krakova

Krakov a Poľsko sa tešia, že sa opäť stanú mestom a krajinou mladosti. Vo videopozdrave o tom hovorí krakovský metropolita kardinál Stanisław Dziwisz. Jeho pozdrav prinášame v plnom znení.

 

Tešíme sa, že Svätý František ohlásil Poľsko a Krakov ako dejisko najbližších Svetových dní mládeže. Samozrejme, celé Poľsko – všetky diecézy a všetci ľudia sa týchto dní zúčastnia. Mládež, ako vždy, prinesie mnoho entuziazmu! Dni mládeže sa vždy spájajú s veľkou osobnosťou blahoslaveného Jána Pavla II. Veríme, že si ho budeme môcť uctiť na jeho pôde už ako svätého. Tento Svetový deň mládeže bude tiež veľkým dňom svätého Jána Pavla II., poďakovaním za osobnosť a osobu, za jeho lásku k mladým ľuďom a za to všetko, čo po sebe zanechal – veľké dedičstvo, ktorým naďalej žijeme, lebo on neustále inšpiruje (nielen) mladých ľudí k slušnému životu v blízkosti Krista, v blízkosti Jeho Matky, Preblahoslavenej Panny Márie.

 


Krakov sa otvára! Bude sa tešiť z príchodu mladých z celého sveta! Už dnes pozývame poľskú a európsku mládež, ba dokonca mládež zo všetkých kontinentov! Urobíme všetko pre to, aby sme Vás mohli prijať, milí mladí, čo najsrdečnejším a najdôstojnejším spôsobom. Chceme Vás poprosiť, aby ste priniesli do našej vlasti entuziazmus a nádej na dobrú budúcnosť, pretože aj my potrebujeme mať podporu vo Vás.


Veľmi sa tešíme istote, že spolu s mladými k nám zavíta Svätý Otec František. Potrebujeme jeho osobu, jeho učenie, aby bola cirkev menej komplikovaná, viac orientovaná na človeka, najmä na núdznych, a aby sama poukazovala prostredníctvom svojej jednoduchosti na krásu Evanjelia. Mládež je vnímavá na krásu, dobro, slobodu, a to všetko sa zosobňuje v pápežovi Františkovi tak, ako pred tým v pápežovi Jánovi Pavlovi II. Prítomnosť Svätého Otca na týchto dňoch je pre nás veľmi potrebná, aby zakorenil entuziazmus v dušiach mladých ľudí, a aby opätovne poukázal na krásu Evanjelia a rozhodnutie vykročiť za Kristom ako skutočným Priateľom, ktorý nič neberie, a všetko dáva. Verím, že tieto dni budú nádherné. Nech nás Pán požehnáva v príprave na prijatie mládeže a v uskutočnení týchto dní v našej krajine, v Poľsku, ktoré je vlasťou Jána Pavla II. – veľkého priateľa mládeže a súčasného človeka.

Kard. Stanisław Dziwisz, krakovský metropolita

Komunikačný tím SDM / www.krakow2016.com
Preložil: Mário Kyseľ 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým