Blogy

« Späť

Na orlích krídlach poletím

V albume 10 od tretieho dňa sa spieva: Ten kto s vierou vykročí, na orlích krídlach poletí...

Lietanie ma od malička fascinovalo. Pamatám sa na detské sny, keď príbeh Daidalosa a Iakrosa sa mi zdal úplne reálny, a riešenie ako predísť tragédií som videl v použítí lepších materiálov, namiesto vosku ktorý sa v teple topí (napr. epoxid - mohol som mať 6 - 8 rokov) A medzi najkrajšie sny, myslím tire skutočné v noci, patrili práve sny o tom ako lietam. Tesne ponad známe domy, vánok veje do tváre, niečo úplne krásne a príjemné. Neskôr, keď som dospel som sa stal pilotom klzákového padáka a v tomto vidím naplnenie snov o lietaní. 

 

V tomto blogu chcem ale písať o inej dimenzií. Boh sa pripodobňuje majestátnemu orlovi, ktorý chráni svoje mláďa. Podobne Boh viedol a chránil kroky Izraelského ľudu, keď ich vo viere viedol do zasľúbenej zeme. Dt 32, 11. Toto chcem robiť aj ja: chcem robiť kroky viery a spoľahnúť sa na Pána. Chcem sa nechať ním viesť.

 

Práve teraz idem urobiť krok viery. Bez záruky ako to dopadne. Bez istoty, čo z toho bude a ako to zvládnem. Vo viere, že Boh je Bohom zázrakov. (Ž 40,6) Na tento víkend sme naplánovali kurz Filip pre Podsádek. Pre mňa je to krok viery do neznáma. Prečo? Ešte nikdy som nebol zodpovedným za takýto kurz. Spolupracoval som  v minulosti, ale viesť ho, to je niečo iné. Neviem či na ten kurz prídu ľudia. Môže sa ľahko stať niečo, čo ich odradí. Čo potom? Mám pozvaných hostí, ktorí do zajtra večera sú v Čechách. Prídu šťastlivo? Nič sa neskomplikuje. A mnoho ďalších vecí je úplne v Božích rukách. A tak aj napriek všetkým otáznikom v tento večer som sa prihováral pred Bohom za ľudí z Podsádku, pozval som mnoho ľudí do modlitbovej podpory za tento kurz (a prosím aj teba) a robím tento krok viery. Dávam priestor Bohu, dávam mu seba samého. Nech mňa aj tých, ktorých mi Pán zveril ON nesie na svojich perutiach.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
páter Štefan, vyprosujem Vám Božie požehnanie, dnes mám pôst, tak ho obetujem za tento kurz Filip. Sama som ho absolvovala a viem, čo Boh dokáže počas neho konať v srdciach ľudí. Dávate Bohu seba, verte, že on sa postará jak o ľudí, ktorých bude chcieť mať na tomto kurze, tak o všetky veci, ktoré sú v jeho rukách
Odoslané 9.11.2012 7:55.
Števko, modlím sa za teba a za tvoju schopnosť sa tak naplno rozdávať a obetovať pre Božie diela. Povzbudzujem Ťa, ty to zvládneš aj všetci, ktorí Ti v tom budú pomáhať. Veď Tvoje úsilie ukazuje " smer BOH". Tak nech Ťa Pán žehná.
Odoslané 9.11.2012 12:17.
Odoslané 9.11.2012 12:29.
Otec Štefan, podarilo sa vám dať mi pocit "lietať na krídlach orla" a je to povznášajúce.
Odoslané 10.11.2012 17:22.
Pridávam sa k modlitbám, nech Pán žehná teba aj to, čo podnikáš v Jeho Mene:0)
Odoslané 10.11.2012 19:13.

Vitajte v BLOGU

Milí návštevníci môjho blogu.

 

VITAJTE

 

a cíťte sa pri čítaní blogov dobre.

 

Odporúčam Vám hlavne tieto kategórie:

Maľované žalmy

Úvodníky

Články Jozefa Krišandu