Blog

« Back

O manželstve a strachu zo smrti

O manželstve a strachu zo smrti

Záver rozprávok „žili šťastne, až kým nepomreli...“ nikdy nebol pre mňa dostačujúci- a rovnako ma škrela takáto verzia konca manželstva... Po krásnych zásnubách teda prišla do môjho života etapa, keď som sa prestala tešiť na nebo, ktoré mi vezme spoločenstvo s mojím milovaným a 3-4 kučeravými detičkami. Ocitla som sa v stave zúfalstva, z ktorého som nevedela ako von- ako prijať realitu smrti a tešiť sa zo života, no Boh ma nenechal samú.

 „Dokonalá láska vyháňa strach“ 1Jn 4,18 

Strach zo smrti – aj smrti nášho životného partnera- znamená, že potrebujeme viac zakusovať Boha takého aký je. 

Keď si berieme svojho milovaného/nú- podľa iných by sme sa mali báť záväzku na celý život, nevery, stereotypu a nesprávneho výberu, no my sa tešíme , lebo poznáme toho úžasného človeka a chceme s ním byť celý život. Vieme, že pokiaľ to bude v jeho ľudských silách bude s Božou pomocou chrániť nás i celú rodinu. Boh je tá DOKONALÁ LÁSKA a spoznať Ho osobne prinesie radosť a slobodu pri pomyslení na večný život. Zažívanie Jeho dobroty, lásky a starostlivosti nás uistí, že sa niet čoho báť a to, čo nás čaká v nebi , je OMNOHO krajšie ako to, čo zažívame teraz.

O čo nám ide ?

Uvedomila som si, o čo sa s Martinom snažíme celý čas v našom manželstve : milovať Boha, milovať a chrániť seba navzájom a nášho synčeka- a byť spolu. Vtom mi došlo, že zatiaľ, čo sa tu na zemi o to nedokonalo snažíme , v nebi sa toto všetko podarí- budeme milovať Boha, budeme tam spojení v krásnej dokonalej  láske (spolieham sa na Božie milosrdenstvo ) a naveky budeme spolu a v bezpečí.

A čo s manželstvom nebi ?

Vieme, že v nebi sa už nikto nežení ani nevydáva. Keďže náš dobrý nebeský Otec ale plánoval zväzok muža a ženy už v nebi pri stvorení Adama a Evy a ich poslania- osobne verím, že Boh má aj s manželstvom v nebi krásny plán- a to omnoho lepší a premyslenejší ako my dokážeme kedy vytvoriť.

S Martinom zvykneme každoročne začiatkom novembra snívať o letnej dovolenke :) Predstavujeme si, ako budeme plávať v teplom mori, na týždeň budeme nedostupní na mobile, budeme čítať koľko môžeme chcieť a jesť čerstvé ovocie na pláži... Nebojme sa snívať o nebi. Bude lepšie ako si len vieme predstaviť!

Je to všetko pravda ?

Boh nám prisľubuje, že „Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevystúpilo, čo Boh pripravil tým, ktorí ho milujú.“ 1Kor 2,9

Je čas začať žiť pevnú nádej a radosť z večného života, ktorý nám Ježiš vydobyl- namiesto smútenia, že raz musíme opustiť náš obyčajný dom a začať žiť v nádhernom kráľovstve.

A čo je krásne ? Že toto uistenie o tom, že sa aj ako manželia máme na čo v nebi tešiť a nášho odchodu sa nemusíme báť, nie je iba moje zbožné prianie- ale je to pravda založená na Božom Slove.

Nebeský Ocko, prosím, uschopni nás uveriť Tvojmu večnému Slovu a prísľubeniam .Ty dokonalá láska vyžeň z nás strach- i ten strach zo smrti, aby sme sa mohli tešiť z toho, čo máš pre nás pripravené.

 

Ak si myslíš, že tento článok môže niekomu pomôcť alebo povzbudiť, daj ho zdieľať alebo ho pošli ďalej.

Comments
sign-in-to-add-comment
Anička, vieš že v tomto si mi veľmi blízka, hoci Ty si mladučká manželka a mamička a ja stará žena v zasvätenom stave?
A predsa si vniesla svetlo touto úvahou.....keď som opatrovala dlhé roky mamičku a náhle vo vysokánskom veku odišla, takmer pol roka som neplakala. Dopriala som jej všetko krásne u Otca.
Ale potom prišli myšlienky egoistické, aké to bude, ak umriem ja.....môj vzťah nie je manželstvo...rodičia "odovzdávajú deti", ak dospejú....začalo ma premáhať tušenie, že čo ak sa už nikdy, nikdy neuvidíme....že nebo bude akýsi obrovský amfiteáter, kde sa budeme musieť tešiť z tých, ktorí to dotiahli k väčšej svätosti a budú s Pánom Ježišom na hlavnom javisku a my len pozerať...a vzájomne budeme veľmi vzdialení.....
Veľmi dlho trvalo, kým ma trpezlivý kňaz vyliečil z tejto bludnej fantázie. Ale tiež pomohlo iba: "Chcem veriť, lebo Otec nemôže chcieť nič, tobôž nie v nebi, z čoho by sme nemali plnosť radosti."
Žiaľ, aj ten blud bol z kńazských úst.....nestaraj sa, ak uvidíš Ježiša, na mamu ľahko zabudneš, aj na ostatných -priateľov, sestry, milých ľudí, miesta, ktoré si navštívila a kde si sa tešila, prírodu, hudbu.....
Ak sa tzo sem nehodilo, že je to čisto manželská stránka, tak to vymaž,neurazím sa.
Posted on 10/27/14 8:26 PM.
Mária-Irma, určite sa to sem hodilo a vďaka za Tvoj komentár- tiež verím, že tak ako tu na zemi Boh nie je vo vzťahoch "problém", ale je práve tá Láska, ktorá nás spája a keď je On na 1. mieste, je vždy všetko v najlepšom poriadku, tak to očakávam emoticon aj v nebi- nie masu ale hlboké a krásne blízke spoločenstvo.
Veľa požehnania a ešte raz vďaka
Posted on 10/28/14 10:38 AM in reply to Mária-Irma Danieliszová.
Dobrý deň, priatelia, Dobrý deň, volám sa Zuzana Žužu Galbava z Bratislavy, som profesorka a mám 45 rokov. Láskavo si prečítajte moje svedectvo o skutočnom živote, mám pozitívny úmysel, že táto informácia pomôže niekomu, kto práve prečíta tento článok, obnoviť späť rozbité manželstvo a obnoviť stratený milostný vzťah do 2 dní. Potom, čo som bol vo vzťahu s Kepeňovou roky, rozišiel sa so mnou, urobil som všetko pre to, aby som ho vrátil späť, aby ma miloval, ale všetko, čo som urobil, bolo zbytočné, tak som ho chcel späť kvôli láske, ktorú k nemu mám, spýtal som sa ho na všetko, čo som sľúbil, ale on odmietol. Vysvetlil som svoj problém svojmu kolegovi v práci a navrhla, že by som sa radšej spojil s láskavým spellcasterom, ktorý by mi mohol pomôcť získať späť jeho lásku, ale som typ človeka, ktorý si nikdy nemyslel, že časť lásky kúzla existuje alebo pracuje, nemal som voľba, ale vyskúšať som e-mailom kanál pravopisu a on mi povedal, že nebol problém, že všetko bude v poriadku pred tromi dňami, že môj bývalý sa ku mne vráti pred tromi dňami, hodil časť kúzla Lásky do vzduchu a prekvapivo druhý deň to bolo okolo 3:00. Môj bývalý partner mi volal na môj mobilný telefón, bol som tak prekvapený, že som odpovedal na telefonát a všetko, čo povedal, bolo tak ľúto za všetko, čo sa stalo, že chcel, aby som sa k nemu vrátil, že ma tak veľmi miluje. Bol som tak šťastný, a tak sme spolu začali šťastne žiť. Takto sa k nemu môžete dostať, ak potrebujete pomoc doctorigbinovia93@gmail.com alebo whatsapp / Viber na čísle +2348144480786 Urobíte niečo pre to, aby ste svoju lásku dostali späť?
Posted on 4/20/20 3:20 AM.