« Back

Moja Farnosť - Kostol Ducha Svätého v Dúbravke

Moja Farnosť - Kostol Ducha Svätého v Dúbravke

Môj vzťah

Od začiatku zahájenia pôsobnosti Kostola Ducha Svätého som sa vznášala v eufórii na krídlach Ducha Svätého. Ešte kostol nebol postavený, raz pri ceste okolo,  v aute   s mojim presbyterom, som ukázala naň s poznámkou: "tu sa stavia kostol, kde budem chodiť v papučiach". Odpoveď znela: "to ani nehovor, lebo od teba to vyvstane".  Aj to tak bolo.

Prišiel deň vysviacky kostola. Počas Liturgie sa otriasali dvere, okná i strecha, vietor svišťal s neskutočnou silou v sprievode silných zvukov. To nebola náhoda! Do dnešného dňa ma sprevádza tá sila, ktorá sa rozplývala v Kostole  Ducha Svätého. 

Začínala som svoje pôsobenie s metlou a lopatkou, s vedrom a handrou. Stala som sa kostolníčkou. Každý kút,  každá škára, každý sakrálny predmet,  knihy, rúcha, ihly, nite, oheň, soľ i voda prešli mojimi rukami. 

Moje pôsobisko sa rozšírilo i v kancelárii, kde pôsobím do dnes.

Ambón už nebol miestom, kde si ma vyberali, oltár už nebol miestom, kde som len s bázňou sledovala Eucharistiu,  ale sama som  asistovala pri príprave slávenia  liturgií so všetkým.  

To, že mi Duch Svätý pomáhal, je nad Slnko jasné. Bola som,  a som  obklopená ohromným množstvom ľudí, ktorí mali a majú v srdci lásku, a to nielen medzi kňazmi, ale celej farnosti.

Tu nemám pocit, že som stará, lebo mládež je ku mne rovnaká, ako bola včera, i dnes.  

Vďaka Bohu, Ježišovi Kristovi,  Duchu Svätému, Panne Márii a všetkým mojim bratom a sestrám z farského spoločenstva, že som mohla poznať, ako láska koná. 

Previous
Comments
sign-in-to-add-comment
Tento kostol ma očaril -doslova, a nechala som tam takrečeno pol srdca.
Hoci milujem historické skvosty, mám rada i tieto nové, kde sa snúbi krása na oslavu Pána s praktičnosťou, účelovosťou a dostatočným priestorom pre veriacich. V mojom "rebríčku" má prvé miesto, druhé patrí kostolu v Žiline- Vlčinciach a tretie kostolu sv. Petra a Pavla v Hrádku nad Váhom.
Posted on 6/14/13 1:37 PM.
Pamätám sa, ako si bola očarená a nielen interiérom a exteriérom kostola, ale aj Duchom lásky, ktorá sa ťa dotkla.
Posted on 6/14/13 1:54 PM in reply to Mária-Irma Danieliszová.

Je nám ľúto, ale pre túto farnosť sa žiaľ nenašli oznamy pre tento týždeň.
Zobrazujem oznamy dekanátnej farnosti.

Oznamy pre tento týždeň zatiaľ neboli vložené, zobrazujem preto staršie dáta.

Pridať oznamy pre farnosť Bratislava-Dúbravka

Oznamy pre farnosť Bratislava - Dlhé diely

24.10. - 29.10. 2016 43. Week

  • Dnešnú nedeľu sa koná obvyklá zbierka na dielo Pápežských misii. Vopred úprimné „Pán Boh odplať"!
  • Prežívame mariánsky mesiac október. Do programu je zaradená pobožnosť sv. ruženca o 18:00 hod a potom nasleduje sv. omša. Srdečne pozývame čím viacerých.
  • Pravidelné stretnutia s deťmi, ktoré sa pripravujú na 1. sv. prijímanie pri sv. omši v utorok sa konajú o 18:30 (po svätom ruženci).
  • Zmena letného času v noci z 29. na 30 októbra. Sv. omša na budúcu nedeľu večer bude teda už o 18:00 a nie o 19:00!!!
  • Sviečka za nenarodené deti. Kúpou sviečky a jej zapálením podporíme túto iniciatívu. Sviečky sú k dispozícii vzadu na stolčeku.
  • Pozývame všetkých miništrantov na stretnutie, ktoré sa uskutoční v sobotu 22.10. 2016 o 16:00 hodine v kostole Narodenia Panny Márie.
  • Kňazi bratislavských dekanátov môžu podľa vlastného uváženia informovať veriacich oznamom na výveske (bez čítania v kostole) o tom, že v dome Quo Vadis bude 27.10.2016 o 19.00 hod. ako sprievodná akcia projektu 40 dní za život prednáška Richarda Vašečku s názvom Milovať život.