Blogs

« Back

Zázrak života

Zázrak života

Počaté dieťa v útrobách ženy. Dieťa v lone ženy, ktoré rastie, mocnie. Narodenie človeka. Novonarodené dieťa v rukách človeka. Zázrak Boha.

Keď žena počne, dieťatko je tak malinké, že ho nevidno ani na ultrazvuku. Dá sa vykonať iba test, ktorý jej povie, že počala. Nosí dieťatko vo svojom tele až po jeho príchod na svet. Deväť mesiacov, 40 týždňov trvá donosenie dieťatka. Je to relatívne dlhý čas. Telo mamičky sa prispôsobuje tomu, čo potrebuje dieťatko. Už od počatia mu dáva život. Dáva mu seba. Živí ho prostredníctvom vlastnej krvi, ktorá v tele mamičky prenáša živiny k dieťatku. Nároky dieťatka sa zvyšujú. Potrebuje viac. Viac miesta, viac živín. A keďže tu je aj duša dieťatka, ktorú mu počatím daroval Boh, potrebuje aj pokrm pre dušu. Dieťatko prijíma svojim sluchom, ktorý je už vtedy otvorený pre počutie, hlas matky. Počúva celý čas nosenia hlas matky a tlkot jej srdca. Počúva aj mnohé iné zvuky. Ak mamička hovorí, spieva, modlí sa. Mamička, ktorá prijíma Eucharistického Ježiša, ho už vtedy dáva aj svojmu dieťatku. Tak Boh živí oboch. Matku aj dieťatko.

Otec dieťatka prežíva počatie a nosenie dieťatka so svojou manželkou. Je to nádherný, vzácny a drahý dar od Boha. Smieť počať a priviesť na svet dieťatko.Má hodnotu života. BOH dáva človeku nový život v podobe dieťatka. Smieť počať a priviesť na svet dieťatko. Muž, otec dieťatka sprevádza manželku na ceste nosenia dieťatka. Muž je hlavným aktérom splodenia. To je vzácny dar od Boha pre muža. Muž dáva seba. Dáva seba pre nový život.

Deväť mesiacov je dieťatko nosené v tele matky. Matka má hlavný podiel na fyzickom i duševnom raste a vývine dieťatka. Sú jedno telo. Matka má veľkú zodpovednosť. Otecko - manžel je hlavnou oporou manželke matke jeho dieťatka. Obaja začali cestu rodičovstva.

Po deviatich mesiacoch sa dieťatko narodí. Dieťatko je dokonalé, má všetko, čo potrebuje k fyzickému i duchovnému životu. Jeho dovtedy zatvorené očká prvý krát uvidia svetlo sveta. Jeho sluch počuje v plnosti. Prvým výkrikom sa telo dieťatka prispôsobí svetu. Prvý krát ho položia matke a ockovi do náručia. Neopísateľná radosť  mamičky a ocka naplní ich srdcia.

Je tu. Čakané dieťatko. Zázrak Boha - Dar pre ľudí.

Ďakujem Tebe, Bože, za tvoje deti. Ďakujem Ti za ich rodičov. Chválim Teba, Pane, za dar života!

Ďakujem Tebe, Bože za rodičov plných lásky a otvorenosti pre Tvoje vedenie, ktorí prijímajú dietky  vedú ich k Tebe!

Ďakujem Tebe, Bože za matky, najkrajšie a odvážne ženy, ktoré prinášajú na svet Tvoje dietky!

Ďakujem Tebe, Pane, za hrdinských oteckov, ktorí milujú svoje manželky a sú im oporou vo všetkom!

Želám všetkým deťom milujúcich rodičov, ktorí im od ich prvých dní ukážu lásku Boha. Želám rodičom lásku a pokoru a milosti Božie, aby sa dokázali dávať dieťaťu a aby vedeli dať dieťaťu Boha. Odteraz je život dieťatka v ich starostlivosti a rodinku chráni Pán. Želám rodičom aj dieťatku, aby rástli a dozrievali v láske. Želám im nebo na zemi. je to ako na vianoce, kedy sa nebo dotýka zeme...

Modlime sa za sväté matky a oteckov. Modlime sa za rodiny. Za tie novučké, i za tie dozrievajúce. Modlime sa za deti. Ďakujme bez prestania Bohu za tento úzasný dar. Dar života.

Comments
sign-in-to-add-comment
Posted on 9/15/12 11:05 AM.
Prekrásne opísaný aj ten najkrajší okamih v živote ženy keď začuje prvý "úžasný výkrik" svojho dieťatka.Je to neopakovateľný moment.
Posted on 9/16/12 12:39 PM.
Ďakujem Ti milá Majka za Tvoje srdce, srdce na dlani. Že nám ho ponúkaš ako vzácny dar, ako krásny kvet, ktorý nám každý deň otvorí svoj ďalší a krajší lupienok plný lásky a krásy Božej...
Posted on 9/16/12 6:04 PM.