Blogs

« Back

Slová Pápeža Benedikta XVI.

Slová Pápeža Benedikta XVI.

Čítajme a počúvajme, čo nám hovorí v Mene Pánovom. Mnohé je pre posilu a upevnie ducha a viery v osobnom živote, pre rast v láske k Bohu a k blížnemu. Ukazuje nám Cestu. Je to cesta lásky a pavdy. Je to cesta osobného svedectva života Benedikta XVI. Blažení čistého srdca, lebo oni uvidia Boha Mt 5,8;. Hovorí ku všetkým. Hovorí o Bohu, o ľuďoch, o svete. Mladý duchom, hovorí rečou súčasného človeka.

Áno, Benedikt XVI. Pápež Cirkvi hovorí, v príhovoroch v stredy týždňa, v Encyklikách, v dielach o Kristovi. Napísal už mnohé. Sú skutočným bohatsvom.

Uvážme v Duchu, rozlišujme vo svetle Pravdy. Slová Benedikta XVI. sú radostným posolstvom pre mládež, pre zrelejších, pre každého z nás.

Osobne som nikdy nečítala Encykliky. Až teraz. Jeho texty o žalmoch, o modlitbe, o Slove a so Slovom Božím sú premeditované a premodlené. Majú vôňu Boha.

Slová Benedikta sú plné lásky, pokory, úcty a pokoja.

S Láskou k Bohu vedie Cirkev v dnešných časoch, v ťažkých časoch rôzností a nepokoja v ústrety nášmu Pánovi.

Benedikt XVI. je plný Lásky Boha, jeho slová sú plné lásky k Bohu a k človeku - ku každému človeku bez rozdielov. Triezvo pozerá na situáciu v Cirkvi i vo svete. Nesúdi, nikoho neodháňa.

Nepreháňam. Skúste aj vy. Isto vás odmení nejedným hodnotným textom, či príhovorom.

Nedívajme sa iba očami! Pozerajme a počúvajme srdcom! Potom uvidíme,začujeme,  kto k nám hovorí!

Nenechajme si ujsť tak hodnotné povzbudenia na našej ceste viery.

Úryvok z predstavenia diela na stránke Vatikánskeho rozhlasu:

Kapitola 3
V okamihu umývania nôh apoštolov sa Ježiš zrieka svojej božskej nádhery, aby nás očistil od našej nečistoty, „umožniac nám tak podieľať sa na Božej svadobnej hostine“. Udeje sa tak „radikálny zlom“ v dejinách náboženstiev: „už to viac nie sú rituálne akcie, ktoré očisťujú“, ale „je to viera, ktorá očisťuje srdce“. Podľa liberálnej exegézy, „Ježiš nahradil rituálne vnímanie čistoty tým morálnym“, a teda „kresťanstvo by bolo v podstate iba morálkou, redukovanou na „morálne úsilie milovať ostatných až po obetovanie svojho vlastného života“. Avšak v tom nespočíva novosť Evanjelia. Nový zákon spočíva v Božej milosti a nie v nejakej novej norme, ktorú je potrebné nasledovať. „Iba vtedy, keď sme sa necháme opakovane umývať – očisťovať – samotným Pánom, môžeme sa – spolu s Ním – naučiť konať tak, ako On konal. Musíme sa nechať ponoriť do jeho milosrdenstva; iba potom naše srdce nájde správnu cestu.“ Nové prikázanie lásky „nie je jednoducho novou a vyššou požiadavkou, ktorú treba splniť; toto prikázanie je viazané na novosť Ježiša Krista, na neustále ponorenie sa do Neho“.

Vo štvrtok 10. marca 2011 bol v Tlačovom stredisku Svätej stolice predstavený druhý diel knihy Benedikta XVI. „Ježiš Nazaretský“. Úplný názov publikácie Josepha Ratzingera znie: „Ježiš Nazaretský – od vstupu do Jeruzalema po vzkriesenie“

Zdroj: http://sk.radiovaticana.va/articolo.asp?c=470467

Comments
sign-in-to-add-comment
Milá Majka, vďaka za Encykliky Sv. Otca, veľmi rada sa do nich zahĺbim! Je to náš pastier, ktorému leží na srdci naša spása.
Vďaka aj Tebe za ich sprostredkovanie! emoticon
Posted on 9/27/12 8:02 AM.
Nevedela som, že sú tak bohaté na slová viery a povzbudení:0))
Posted on 10/1/12 12:18 AM in reply to Eva Vráblová.