Blogs

« Back

E Lerning

E Lerning

Máte chuť na E učenie??? V súčasnosti nemôže nikto povedať, že sa nedá. Učiť sa. Môžeme povedať v pravde: neleží mi to, nechcem. Nie. Lebo kto chce, môže. Dokonca ZADARMO. Ak chce. Je to práca. To je jasné. Odmenou je trénovaný rozum - dar Boží a mnoho možností dobývania územia, ktoré ti ponúka Pán, aby si ho vzal do správcovstva.

Toto je krátke videjko učiteľa, ktorý odkrýva možnosť osvojiť si cudzí jazyk istou metódou. Jeho metóda nie je zadarmo. Mojím hobby je hľadať a nachádzať :0) čiže ak máš záujem, nájdeš na mojej stránke odkazy!
Povzbudzujem vás, učte sa reči! Ani neviete, aké to má výhody! Sme povinní zušľachťovať svoju myseľ a vedomosti:0) Každý sa môže naučiť inú reč! Niekto asi aj troška slabšie, iný lepšie. Reč sa získava iba učením! A učiť sa môže každý!
Dospeláci majú ísť príkladom deťom. Rodičia ukazujú svojim deťom hodnoty. Rodičia ukazujú svojim životom, postojmi, čo je dôležité, čo je múdre a dobré. Dospellí aj mladí ľudia majú jeden druhého povzbudzovať príkladom usilovnosti v učení:0)
Napríklad: Svätá zem - navštívila som nádhernú stránku, kde sú všetky miesta Božieho pôsobenia v obrazoch a textoch, nie len dejiny národa a krajiny, ale všeličo, čo súvisí s Písmom a so životom postáv, ktoré sú spomínané v Evanjeliách... alebo iné miesta vo svete, kde žili svätí svedkovia Božieho života. Nie len na internete sa nám svetový jazyk zíde, ale aj v praktickom živote.
Mali by sme byť schopní rozvíjať svoje schopnosti nie len pre seba ale aj pre iných. Aj svetskí ľudia sa učia a zdokonaľujú, aby boli výbornými vo svojej profesii a aby dali príklad a vedomosti aj svojim deťom. Katolíci a kresťania by nemali byť menej angažovaní a snaživí, ako "deti sveta", ktoré to možno robia pre kariéru alebo pre zaujímavú a dobre platenú pracovnú ponuku.
 

Aby si získal niečo, čo si nikdy nemal, je potrebné urobiť niečo, čo si nikdy neurobil :)

To get something you never had, you have to do something you never did :)

 
Angličtina, Nemčina, Francúzština, Španielština, a mnohé iné krásne reči čakajú na našu voľbu!
 

Mohli by sme si brať príklad od našich pápežov!!!

Ján Pavol II. hovoril aktívne mnohými jazykmi,

Benedikt XVI.  je nie len úžasne vzdelaným ale aktívne ovláda mnohé jazyky!

Tak do toho!

Aké nádherné veci by ste mohli čítať a počúvať! A možno sa daktorí z vás dokonca stanú učiteľmi rečí a pre iných, kto vie? Boh vie! Nech vás žehná a povzbudzuje Pán, k vzdelávaniu sa (nie len) tých nádherných rečí, ktorými hovorí jeho ľud po celej zemi! Amen!