Blogs

« Back

Aj Slováci sa poďakovali

Aj Slováci sa poďakovali

Potešilo ma, že som našla správu o skupinách Slovákov, ktorí sa poďakovaním a modlitbou rozlúčili s pápežom Benediktom XVI.

 

Máme nového pápeža Františka I., o ktorom neutíchajú správy. Okrem svojej úžasnej osobnosti, ktorá fascinuje politikov, kresťanov i ľudí rôznych spoločenských zoskupení, nám priniesol hneď po svojom zvolení mnoho požehnania.

 

Nehľadala som, ale našla som.

Odchod pápeža Benedikta XVI. podľa správ v médiách veľmi ľutovali Slováci. Benedikt XVI. nenavštívil Slovensko a takmer poslednou zmienkou bolo odvolanie slovenského biskupa, o. Bezáka. Bola som z toho veľmi smutná. Slovensko má bohatú tradíciu viery, vždy pozývali zástupcovia cirkvi i štátu pápeža k návšteve našej krajiny, známej pohostinnosťou a srdečnosťou. teraz to nevyšlo.

O to viac ma potešila správa, ktorú som žiaľ až teraz našla na nete.

Fórum kresťanských inštitúcií zahájilo deväťdňovú modlitebnú kampaň, ktorej účelom bolo podporiť pápeža Benedikta XVI. pri jeho posledných dňoch pontifikátu a vyjadriť mu vďaku za jeho službu v Cirkvi. Modlili sa priamo v Ríme a po návrate na Slovensko pokračovali v ďakovnej akcii, motivovali mnohých iných.

Zdroj: http://www.lifenews.sk/content/slovensko-sa-modl%C3%AD-za-benedikta

 

K modlitbám sa pripojili prostredníctvom médií ďalší ľudia. Podľa údajov sa poďakovania zúčastnili aj zástupcovia politického života, a kňazi. Stránky skkb tiež informovali.

Mnohí ďakovali modlitbami, obetami slávení liturgie, mnohí modlitbami v súkromí, na mediálnych sociálnych sieťach bežali podpisové listiny, kde sa lúčili mnohí ďalší.

Rozlúčka bežala celým svetom. pripájali sa rôzne iniciatívy ďakovných kampaní.

 

heart

 

Ďakujem Slovákom, ktorí zahájili ďakovnú modlitbovú kampaň.

Ďakujeme, Benedikt XVI.!

Ďakujem pápežovi Františkovi I. ! On bol po zvolení osobne navštíviť emeritného pápeža Benedikta XVI., aby vyjadril vďaku a na sviatok sv. Jozefa mu zaželal požehnanie od tohto sv. patróna!

 

Nezabudneme, BenediktXVI.!

 

Ďakujem František I.!

 

 
Som rada, že sme sa tiež rozlúčili s Benediktom XVI. a že mu bola v zastúpení Slovákov vyjadrená vďaka za jeho úžasnú prácu a svedectvo modlitby a svedectvo života počas jeho pontifikátu.
Comments