Blogs

« Back

Nádej

Nádej

Keď už nie je nič... je nádej.

Obdivovala som ľudí  Francúzska, keď médiá pred nedávnom ukazovali ZÁSTUPY ĽUDÍ..., pochodujúcich, aby vyjadrili svoju mienku a ukázali tak, akú hodnotu má pre nich rodina. Môj obdiv im patrí aj dnes. Sú mi príkladom.

Dnes, po prečítaní správy o zhromaždení ako ukončenie demonštrácie bez plagátov a loga,  pre záchranu rodiny, ma oslovila ich pieseň NÁDEJ. Ak by som ju zohnala, rozšírila by som ju, kde sa dá, aby som aj tým prejavila spoluúčasť s ľuďmi Frazncúzska, Slovenska, Chorvátska, Ruska, Poľska...a celého sveta. Chcela by som, aby tú pieseň spievali aj na našich zhromaždeniach...ako oni. Chcela by som  prejaviť spoluúčasť a solidaritu, a môj obdiv a vďaku za dar spoločenstva krajín sveta, s ktorými máme spoločné hodnoty - rodinu a život.

Ďakujem vám, ľudia Francúzska, za váš prejav odvahy a spoločenstva!! 

Pekná a silná "hymna" nádeje...

Z článku:

..."Demonštranti sediac na zemi, mnohí so sviečkami v rukách, spievali nádherný skautský hymnus l’Esperance (Nádej) . Pri počúvaní tejto skladby máte pocit, že doslova cítite temné mraky, ktoré vám visia nad hlavou a ťažia ramená a predsa tam niekde zospodu klíči nádej. Nádej, ktorá prekračuje hranice logiky a toho čo je “rozumné“. Nádej, ktorá prekračuje hranice času. Nádej, bez ktorej by ľudstvo nebolo ľudstvom…."

Zdroj: http://www.hlavnespravy.sk/137543/137543/

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=3pXZHpaEktI&feature=player_embedded

L'Espérance - le chant des veilleurs par quelques veilleurs parmi d'autres

Comments
sign-in-to-add-comment
No comments yet. Be the first.