Blogs

« Back

Úcta

Úcta

k osobe niekoho je znakom kresťana.

Dnes nie je žiadaná úcta k Matke Boha. Boh vyvolil túto ženu, Máriu vždy pannu, ĽUDIA majú voči nej výhrady...

Pokorná panna, nežiada nikoho, aby ju uctieval, žila jedine Bohu a jeho prisľúbeniu, že pošle vykupiteľa. Mária bola úplne podriadená vôli Boha. Ľudia majú výhrady... Aké úbohé a slabé svedectvo o Bohu! Nech sa ktokoľvek odvoláva na Písmo, na Boha a na jeho dejiny, vynechávanie úcty k Matke Boha je prejavom jeho nepochopenia. MATKA vždy PANNA, NEPOŠKVRNENÁ hriechom, prvá z ľudí prijala do života Boha, nezľakla požiadavky Boha, Ducha svätého, prijala životom vôľu Boha. Ona prijala Ježiša, Slovo, ktoré darovala svetu, je hodná našej úcty.

Chvála tebe, panna, Mária, ktorá si sa stala matkou Pána! Tvojmu počatiu, bez hriechu, panna vyvolená od Boha, chvála Tebe! Tebe, panna zasvvätená Bohu a jeho prisľúbeniu, chvála tebe, Mária, na veky! Amen!

+

 

 

 

Comments
sign-in-to-add-comment
Nemyslím si, že by na Slovensku bol nedostatok úcty k osobe P.Márie- pravda, u katolíckych veriacich oboch obradov.
Skôr ide na niektorých miestach o deformovanú úctu. Najmä na niektorých pútnych miestach veriaci najskôr kolenačky obídu milostivý obraz či sochu, naberú si vody a zabúdajú, že na prvom mieste je sviatostný Ježiš. A všetko, čo pokorná Matka Božia žiada, je kvôli jej Synovi. Vynikajúcim orientačným dielom je knižka L.M.Grignona: O pravej úcte k Panne Márii, skutočne niečo jedinečné a veľmi vzácne.
O výhradách a správaní sa som napísala dlhší list na požiadanie jednému z našich čitateľov z MK. Posielam ho s láskou aj Tebe.
Máme nádherné mariánske piesne, je mi ľúto, že sa spievajú prevažne už aj na mariánske sviatky po skončení sv. omše, keď už ľudia vychádzajú z kostola.
Posted on 9/9/13 12:26 AM.
Predpokladám, že si myslela na široký okruh ľudí mimo Katolíckej Cirkvi, ktorí majú negatívny vzťah k Panne Márii. Súhlasím s Irmou-Máriou - to správanie sa niektorých ľudí na pútiach, ma takisto vie bolieť, ako písala Mária-Irma, ale ide tu o emócie... V konečnom dôsledku je vždy prvý Ježiš Kristus, lebo sa slávi Jeho i naša Matka Nebeská.
Posted on 9/9/13 1:54 PM in reply to Mária-Irma Danieliszová.
Dobre ste to napísali,ale len Pán Ježiš nám odpustí hriechy.
Toto tu na MK sa všetko točí okolo niekolkých horlivých ženičiek,čo miestami pôsobia ako náboženská polícia v krajine pri Perzkom zálive.
Posted on 9/9/13 2:37 PM.
„Toto tu na MK sa všetko točí okolo niekolkých horlivých ženičiek,čo miestami pôsobia ako náboženská polícia“... Niečo podobné tvrdí aj manžel, keď si dovoľujem kontrolovať jeho pivečká. Nedávno som si pozrela inscenáciu Kocúrkovo, kde autor zachytil slovenskú dedinu, zaujímavý bol výrok jedného gazdu, že ženy sa do cirkevných vecí nemajú starať, aby im neprihorela zásmažka.
Posted on 9/9/13 3:46 PM in reply to tibor devaty.
Pekne to napísal na http://www.mojakomunita.sk/web/miroslavpriecel/blog/-/blogs/uctievanie-panny-mar­ie Miroslav Priecel.
Posted on 9/9/13 5:43 PM.
Tak načo sem chodíte, ak vy horlivá ženička nie ste? emoticon)))))))))))))))))).Vypoklonkovali Vás na inom blogu,tak sa utiekate sem, aby ste zasa povedali niečo negatívne?
Posted on 10/15/13 2:55 PM in reply to tibor devaty.
Trafené presne, ako som to myslela! Ďakujem.
Posted on 9/9/13 7:56 PM in reply to Anna Václavová.
Aké negatívne ,to hovorili aj o Jeremiášovi.
Posted on 9/9/13 9:32 PM in reply to Mária-Irma Danieliszová.
Úcta k osobe niekoho je znakom kresťana.“ Máme to v názve, len škoda, že ten zmysel niekedy ťažko hľadáme aj v Jeremiášovi.
Posted on 9/9/13 10:22 PM in reply to tibor devaty.
V súlade s odporúčaním, ktoré je uvedené v knižke Ježiš Nazaretský, autor Joseph Ratzinger , odpustenie je prvá podmienka úcty k Bohu, musí byť viac než zabudnúť, nevšímať si . Nemám medzi Vami problém s odpustením.
Neprišla som k Vám z iného blogu, prichádzam z domácnosti, vykopala som už v záhrade tri vrecia zemiakov, navarila lekvár pre rodinku, teraz idem robiť čalamádu. A ako spomínaná, neviem či horlivá, ženička začínam študovať Jeremiáša. Je to významný Boží prorok z Písma sv. A jeho proroctvá sa týkajú aj našich dní.
Posted on 9/10/13 6:21 PM.
Krásne, Zitka:o) Boh požehnal tvoju prácu a ešte aj odmení radosťou, keď budete tie dobroty jesť:o)
Posted on 9/10/13 10:40 PM in reply to Zita Podhradská.